Hjerte for forskning

Professor og hjerteforsker Ulrik Wisløff (51) sier at han er beviset på at det er håp for alle.

Forsker: Ulrik Wisløff vil bruke trening som medisin og håper å bevise at trening gir et lengre og bedre liv.  Foto: Ole Martin Wold

TA Helg

Han var ute i skogen på jakt etter rådyr sammen med beaglen Salah, ved Jonsvatnet i Trondheim da telefonen ringte. Vanligvis lar han mobiltelefonen være når han jakter, men han lurte jo på hva leder for Nasjonalforeningens råd for hjerte- og karsykdommer, Inger Njølstad ville, og svarte. I jaktklærne i skogen med børsa på ryggen fikk han beskjed om at han hadde vunnet den høythengende og prestisjetunge Nasjonalforeningens hjerteforskningspris for 2020, 200.000 kroner, et kunstverk, heder og ære, og som i tillegg skulle deles ut av kongen. Etterpå surret han litt rundt i skogen, kjente på at pulsen økte og dro så hjem, uten rådyrmiddag til familien. Feiring ble det likevel.