Coronalaboratoriet ved St. Olavs hospital: – Det har eksplodert. Nå får vi inn rundt 300 corona-prøver i døgnet.

Det har reist fra Wuhan i Kina og nå funnet veien til Trøndelag.

Travelt: Bioingeniør Therese Haagenstad Vik og resten av teamet ved Laboratoriet ved St. Olavs hospital får inn hundrevis av prøver i døgnet som skal testes for coronavirus.  Foto: Ole Martin Wold

TA Helg

Det kryr av hvitkledde bioingeniører i andre etasje i laboratoriet ved St. Olavs hospital i Trondheim. Reagensrør med prøver med veske fra trønderske neser og halser står plassert i rekker på plastbrett. Prøvene registreres inn i dataprogrammene før de klargjøres for genteknologisk testing. I løpet av 2,5 til 3 timer finner PCR-maskinene ved laboratoriet ut om prøvene viser smitte med corona. Prøver samles opp før PCR-kjøring for å utnytte ressursene maksimalt. Så langt har cirka 63 testet positivt for viruset (fredag 13. mars red. anm.), men tallet stiger for hver dag.