På lag med fotballjentene

Har hun bestemt seg for noe, gir hun seg ikke. Nå er det fotballjentenes vilkår Margrete Haugum (54) fra Sandvollan kjemper for.

I FRONT FOR JENTENE: Margrete Haugum (54) fra Sandvollan IL vil at alle jenter som ønsker å spille fotball i Norge, skal ha like vilkår som guttene. Sist helg gikk hun på talerstolen på fotballtinget i Oslo og krevde at Norges Fotballforbund løfter jenter og jentefotball til et eget kjerneområde i sin handlingsplan.  Foto: Johan Arnt Nesgård

TA Helg

Sist helg gikk hun på talerstolen under fotballtinget i Oslo på vegne av alle jenter som spiller fotball i Norge. Hun krevde at styret i Norges Fotballforbund setter jenter og jentefotball som eget kjerneområde i sin handlingsplan for den kommende fireårsperioden. Det fikk hun medhold i fra 126 av de 166 stemmeberettigede. Det er naturlig å anta at forbundsstyret forsvarte sitt eget forslag om å bake inn jentesatsingen i de øvrige kjerneområdene. De mener vi har kommet så langt at vi skal snakke om gutter og jenter på likt vilkår.
– Jeg skjønner det, men tida er ikke moden, sier Margrete Haugum.