Livet med pose på magen

Han fikk utlagt tarm som 20-åring. Steinar Husby (59) har valgt å ikke la sykdommen definere seg.

SEX OG REISING: Denne uka har stomicoach Steinar holdt webinar – et digitalt møte – om livet med stomi. To av temaene var sex og reising. – Pose på magen er ikke til hinder for noe av dette, var Steinars budskap fra stua i Levanger.  Foto: Johan Arnt Nesgård

Om jeg har en strøken 1000-lapp, blir den ikke mindre verdt om jeg bretter den, knøvler den eller tramper på den

TA Helg

Det var helt rødt i do da 12-åringen kikket ned. Han ble redd og ropte på sin mor som straks skjønte hva det var. Steinar hadde mest sannsynlig fått ulcerøs kolitt, kronisk tykktarmsbetennelse, som sin mor. Dette ble starten på mange år med undersøkelser og sykehusopphold for unggutten fra Levanger. Etter åtte år ble han stomioperert.