Det har vært ei særdeles rolig natt for politiet i Nord-Trøndelag.

– Det kan oppsummeres med ett ord: Ingenting! sier operasjonsleder Trond Hangaas til Trønder-Avisa tirsdag morgen.

Eneste melding for fylket som helhet var en fest i Ila i Trondheim som ble avsluttet på grunn av forstyrrelse av natteroen.

Lavtrykket kommer

Onsdag og torsdag er det fare for at en høststorm treffer Sør-Norge, inkludert Trøndelag.

Mandag meldte Yr at et lavtrykk er på veg mot Norge fra andre siden av Atlanteren. Lavtrykket kommer med en fart på 75 kilometer i timen. Lavtrykket dannes ved Irland natt til onsdag og beveger seg så fort at det er usikkert hvor det tar vegen og hvor kraftig det blir, skriver Meteorologene.

– Liten kuling eller full storm? Vi oppdaterer tirsdag, opplyser de videre.

Men allerede tirsdag kan vi få en forsmak, skal vi tro Yrs tekstvarsel for Trøndelag for denne dagen:

«Sørøstlig bris, periodevis frisk bris på kysten. Skyet. Spredt regn om morgenen, ellers oppholdsvær. Lokalt lave tåkeskyer, vesentlig nord for Trondheimsfjorden. I ettermiddag dreining til sørvest liten kuling på kysten, først i sør. Regn.»

LES OGSÅ: Hold på hatten – nå kommer den første høststormen

På t-a.no i dag

På Trønder-Avisas nettsider kan du tirsdag morgen lese blant annet om dette:

Overskuddet ble rekordstort i fjor. Nå søker Levanger-bedriften etter flere ansatte for å møte etterspørselen de mener må komme i utbyggingen av det norske strømnettet:

Arbeidsforholdene ble for utfordrende for både leder og nestleder på barnevernskontoret. De mener kommunen ikke gjorde tilstrekkelige tiltak tidlig nok for å bedre situasjonen. Nå varsler de søksmål mot kommunen:

Ikke er han opptatt av mote og velvære, ikke er han sponset influencer med egne brands – og ikke har han «snakket ut» i pressen. Jo Roger Blengsli er bare en vanlig nordtrønder som følges av 150 millioner tv-seere:

Les også

Jo Roger følges av 150 millioner tv-seere: – Det blir vel noe action, ja

Nasjonale nyheter

I nasjonale nyheter kan vi tirsdag morgen blant annet lese om dette – fra NTB:

Ap-topp: – Skal vi bidra med energi til Europa, må vi lete i nord:

Aps energitopp på Stortinget har tro på norsk oljeproduksjon etter 2050 og er en helhjertet tilhenger av boring i Barentshavet. Marianne Sivertsen Næss (Ap) fra Hammerfest, leder i Stortingets energi og miljøkomité.

– Helt klart. Man vet at det er i Barentshavet at store deler av de uoppdagede kraftressursene befinner seg. Jeg mener det er helt naturlig at det er her man øker innsatsen og leter mer. Skal vi bidra inn med energi til Europa, må vi lete i nord, for leter vi ikke, gjør vi heller ikke funn. Det er bare når vi gjør funn at vi kan utvikle og eksportere mer, sier Marianne Sivertsen Næss.

Sparekniven svinges over FHI – Stoltenberg bekymret:

Folkehelseinstituttet (FHI) venter kraftige kutt fremover og direktør Camilla Stoltenberg er bekymret. Det er anslått at nærmere 250 stillinger kan forsvinne.

Nå er det over tusen ansatte i instituttet, men før pandemien var det rundt 900 og det ventes at FHI skal tilbake til dette nivået. Camilla Stoltenberg skriver til Aftenposten at hun forventer og forstår at bevilgningene til korona reduseres.

– Samtidig har vi ansvar for å beskrive risikoen det kan innebære. Vi er bekymret fordi nedtrappingen og avviklingen av tilleggsbevilgningene skjer raskere enn bortfallet av oppgaver, skriver Stoltenberg.

Ny koronavaksine klar for bruk i Norge:

I midten av september godkjente EMA en oppdatert koronavaksine fra Pfizer. Nå er den godkjent for bruk i Norge.

Denne vaksinen dekker både den opprinnelige Wuhan-varianten og de siste omikronvariantene. Nå bekrefter Folkehelseinstituttets smitteverndirektør Geir Bukholm til TV 2 at vaksinen er godkjent, og klar for bruk i Norge.

– Vaksinene kom til Norge i forrige uke, og utsending til kommunene har begynt denne uken, sier Bukholm.

De oppdaterte vaksinene er imidlertid kun godkjent som oppfriskningsdoser. Det betyr at kun personer som skal ta sin tredje eller fjerde dose, vil få tilbud om Pfizers nye oppdaterte vaksine.

Vaksineforsker Gunnveig Grødeland sier til TV-kanalen at den oppdaterte vaksinen øker sannsynligheten for å få beskyttelse mot de virusvariantene som sirkulerer i samfunnet i dag.

– Den originale Wuhan-vaksinen vil kunne gi beskyttelse mot alvorlig sykdom, men her kan det være grunn til å tro at man kan få beskyttelse mot mild sykdom – og det kan være veldig viktig for eldre, sier Grødeland.

Det er kun personer over 65 år, samt personer mellom 18 og 64 år med underliggende risiko for alvorlig sykdom, som anbefales å ta en fjerde dose. Friske personer under 65 år har lite behov for oppfriskningsdoser, mener både FHI og det Europeiske smittevernbyrået (ECDC).