Operasjonsleder Kirsten Bergstrøm ved politiets operasjonssentral i Trøndelag politidistrikt forteller om en rolig natt på veiene.

– Det har ikke vært noen meldinger angående trafikken, og heller ingen viltpåkjørsler, sier Bergstrøm.

Derimot måtte politiet rykke ut til en adresse i Skogn klokken 00.56 i natt, på grunn av forstyrrelse av natteroen.

– Der var det høy musikk. Vedkommende som var der fikk en formaning om å dempe seg, og det ble stille etterpå, sier Bergstrøm.

Ingen nye stengte veier

Ifølge trafikkoperatør Roger Berg ved Vegtrafikksentralen til Statens vegvesen har natta vært grei, til tross for nedbørsmengdene og snøsmeltingen.

– Det har ikke vært noen meldinger utover det vanlige. Vi har ingen nye stengte veier i Trøndelag, sier Berg, som regner med at entreprenørene er ute på veiene.

Onsdag er ventet å bli en ny søkkvåt dag, med regn gjennom store deler av dagen. Temperaturen er i Levanger meldt til å bli sju plussgrader. Mest nedbør blir det nå i morgentimene. Det meldes om litt urolige vindforhold fra morgenen av, med vindkast opp mot 14 meter i sekundet fra sørvest, før det blir roligere utover dagen og kvelden.

På T-A.no

På Trønder-Avisas nettsider kan du i dag lese om at entreprenører og byggevarekjeder merker en markant prisnedgang på trelast. Det er gode nyheter for deg som har et byggeprosjekt på gang. Samtidig advares det mot at prisen på en del andre byggevarer er på tur opp.

Antallet saker med konflikter i familier, nabolag og ikke minst fra digitale plattformer strømmer inn til konfliktrådet i Trøndelag i stadig økende antall. Du klarer kanskje å gjette hvem som krangler mest?

Flere fikk opphold etter å ha klaget

I fjor fikk flere positive svar på klager til Utlendingsnemnda (Une). Nesten ett av tre avslag på asyl ble omgjort.

I fjor behandlet Une 5.502 saker. Nesten én av tre asylsaker fikk et endret vedtak, skriver Vårt Land.

Asylsaker og utvisningssaker er sakstypene med høyest omgjøringsprosent. I alt ble 30 prosent av asylsakene og 25 prosent av utvisningssakene omgjort av Une.

Den samlede omgjøringsprosenten, de sakene hvor Utlendingsnemnda (Une) endrer det opprinnelige vedtaket, var på 18 prosent i 2022. Året før var andelen 17 prosent, mens vedtak ble omgjort i 12 prosent av sakene i 2019 og 2020, skriver Vårt Land.

Boksalget stuper

Av nasjonale nyheter tar vi med at salget av norsk skjønnlitteratur gikk ned med vel 21 prosent i 2022. Samtidig fikk oversatt litteratur et stort oppsving.

I 2022 gikk salget av norsk skjønnlitteratur ned med 21,3 prosent sammenlignet med fjoråret. Samtidig økte salget av oversatt skjønnlitteratur og sakprosa for voksne med henholdsvis 20,5 og 8,5 prosent, skriver Klassekampen.

Sammenlagt falt salget av sakprosa, skjønnlitteratur og billigbøker med 1,8 prosent.

Også julesalget, som er den viktigste salgsperioden for norske forlag, gikk tregere i 2022. Totalt endte desember-omsetningen for allmennbok-salget ned hele 25 prosent sammenlignet med året før.