Lokalradioene venter flere lyttere – på FM

Om to dager er Nordland først ute i radioomleggingen fra FM til DAB. Motstanden blant folk er stor, men for lokalradioene, som fortsetter med FM-sendinger, kan det bety flere lyttere.

Erstatter FM: I løpet av 2017 skal DAB erstatte FM i Norge. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix  Foto: Larsen, HÂkon Mosvold

New Articles

Rundt to millioner biler har ikke radio med DAB+ installert, og det gir grunn til optimisme blant lokalradioer, skriver VG.

– Vi forventer masse nye lyttere, i all hovedsak bilførere som ikke gidder eller vil montere DAB, sier Tommy Novik, som er produksjonssjef og redaktør for Radio 3 Bodø.

Les også:

Opplever voldsom pågang etter DAB-radioer

Mekonomen opplever voldsom pågang fra kunder som vil skaffe seg DAB-radio – men er redd det vil ta seg opp enda mer i tiden før FM-båndet slås av.


Først ut i Nordland

11. januar er Nordland første fylke ut i den store radioomleggingen, som har vært varslet i flere år og diskutert i mange omganger.

Når de riksdekkende radioene forsvinner fra FM-båndet i Nordland, vil Radio 3 Bodø, sammen med konkurrenten FM8000, dominere alene. Om et snaut år skal hele det nasjonale sendenettet være byttet fra FM til DAB.

– Vi i lokalradiobransjen tror på lyttervekst. Lokalradioer får større rekkevidde på FM når de nasjonale senderne slås av. Mange av lokalradioene vil også ta i bruk DAB i tillegg til FM, og dermed være tilgjengelig på alle plattformer, sier Pål Lomeland i Norsk lokalradioforbund. (NTB)