Mann tiltalt for seksuelle overgrep mot flere jenter

En mann i 40-årene, tidligere ansatt i en kommune i Nord-Trøndelag, er tiltalt for seksuelle overgrep mot fire mindreårige jenter.

Illustrasjonsfoto.  Foto: NTB scanpix

New Articles

Denne artikkelen er korrigert etter første publisering.

En mann i 40-årene, tidligere ansatt i en kommune i Nord-Trøndelag, er tiltalt for seksuell omgang med en 13 år gammel jente.

Mannen er blant annet tiltalt for seksuell omgang med barn under 14 år, og det er snakk om flere handlinger gjennom vel ett år.

Tiltalen omhandler også seksuelt krenkende atferd og handling mot ytterligere tre mindreårige jenter. Ifølge tiltalen skal han sendt upassende meldinger og bilder til jentene, melder NRK

– Min klient har erkjent seksuell omgang med barn under 14 år. Han har også erkjent å ha sendt krenkende bilde og spurt om å ha sex med ei jente, sier advokat Rune Østgård.

Mannen var ansatt i kommunen han bodde i, og hadde gjennom jobben daglig kontakt med barn og ungdom. Han har også hatt flere frivillige verv i ulike organisasjoner der han har jobbet tett med barn og ungdom.

– Vi følger opp både ansatte, barn og foreldre så godt vi kan, sa ordføreren i kommunen til NRK da saken ble kjent sommeren 2016.

Straffesaken skal behandles i Namdal tingrett i Namsos 22. mai.