På mandag begynner arbeidet med ny asfalt i Kirkegata i Levanger

Det vil bli manuell dirigering fra Levanger videregående skole og frem til krysset ved Sykehuset Levanger. Deretter er det skiltet omkjøring om Jernbanegata.

Fra 14. august og frem til 23. august kl. 06.00 vil det pågå asfaltarbeid i Kirkegata fra kl. 21.00 til kl. 06.00 på hverdager.  Foto: Johan Arnt Nesgård

New Articles

På oppdrag fra Nord-Trøndelag Fylkeskommune starter Statens Vegvesen mandag 14. august klokken 21.00 arbeidet med å legge ny asfalt i Kirkegata i Levanger sentrum. Det melder Statens Vegvesen i en pressemelding.

Årsaken til asfalteringen er at det i dag er store dype hull flere steder i vegen, så ny asfalt betyr både bedre kjørekomfort og økt trafikksikkerhet.

– Strekningen vi skal asfaltere går fra Levanger videregående skole og frem til Holbergs gate, til krysset ved Levanger Farge & Glass, skriver Statens Vegvesen.

Legger arbeidet til natt

For å redusere trafikale problemer, og for å ivareta sikkerheten for trafikanter og arbeidere, velger Statens Vegvesen å legge arbeidet til natt.

Fra 14. august og frem til 23. august kl. 06.00 vil det pågå asfaltarbeid i Kirkegata fra kl. 21.00 til kl. 06.00 på hverdager.

– Vi starter ved videregående skole og jobber oss bortover. Vi ønsker å informere naboer til vegen, og innbyggere, om at arbeidet vil føre til mer støy og støv. Vi starter med å løsne kummer og senke dem. Deretter vil vi frese av gammel asfalt, før vi legger ny, sier leder for asfalt- og vegoppmerkingsseksjonen i Statens vegvesen Region midt, Thor Asbjørn Lunaas.

Vegvesenet beklager ulempene arbeidet medfører. Når arbeidet er ferdig får naboer og trafikanter en bedre og sikrere veg.