Frp vil åpne for generell bevæpning av politiet og raskere tilgang til medisiner

Frp-lederen mener politiet i Norge må bevæpnes fordi kriminaliteten blir råere. Raskere tilgang til medisiner var også et hovedtema under Frps valgkampåpning.

Partileder Siv Jensen (FrP) (t.v.) sammen med toppkandidater fra hele landet møter publikum på Eidsvolls plass. I midten: 2. kandidat fra Hordaland, Silje Hjemdal.  Foto: NTB Scanpix

New Articles

– Vi går til valg på bevæpnet politi i Norge, sa Frp-leder Siv Jensen fra talerstolen i Sandnes.

Dagens praksis er tapt tid og øker faren for menneskene som står midt i hendelsen, mener hun.

– Trenger de tjenestepistolen må de forlate stedet, og forlate de som trenger hjelp, for å dra tilbake til politibilen for å hente ut våpenet, sa Jensen.

Et annet hovedpunkt for fra valgkampåpningen var raskere tilgang til for eksempel kreftmedisiner. Frp vil innføre et «hurtigspor» der livsviktige og livsforlengende medisiner får hoppe fram i køen og dermed få kortere behandlingstid. De mener dagens problem skjærer alle medisiner over én kam.

– Når legemidlene kommer inn til vurdering så legges de alle i den samme køen. Det er vanskelig for pasienter med alvorlig kreftsykdom å høre at det finnes nye medisiner på markedet som de ikke får tilgang til, mener Jensen.

Frp-lederen kom også med noen stikk til Arbeiderpartiet og Jonas Gahr Støre.

Hun nevnte spesielt eiendomsskatten som et av Aps løftebrudd, og sa at den i Tromsø ble økt fire ganger mer enn det Ap hadde lovet.


Les alt om valget på t-a.no/nyheter/valg