2017 ble blant de ti dyreste uværsårene

Uvær forårsaket skader for 850 millioner kroner i 2017. Høstflommen på Sørvestlandet var årets dyreste uvær.

2. oktober måtte folk ta i bruk alternative framkomstmidler ved bedehuset på Drangsholt langs riksvei 41 mellom Kristiansand og Birkeland som er oversvømt. Flommen ble årets dyreste uvær.  Foto: Terje Schrøder/NTB scanpix

New Articles

Norske forsikringsselskap kommer til å betale ut omtrent 850 millioner kroner for skader forårsaket av uvær i 2017. Dermed er 2017 blant de ti dyreste uværsårene siden Gjensidige begynte å føre statistikk i 1980.


Super jul med slikt vintervær for Kristine (5)

Stor utfart i løypene på Steinkjer skistadion og Byafjellet nyttårsaften.

 

Den dyreste hendelsen i 2017 var høstflommen som rammet Rogaland og Agder-fylkene i månedsskiftet september-oktober. Flommen førte til nærmere 3.000 skademeldinger på boliger og innbo, og kostnadene vil antakelig overstige 400 millioner kroner. I tillegg kommer en rekke skader på biler, båter, veier og dyrkbar mark.

Stormen «Birk» rammet Vestlandet like før jul og utløste skader for rundt 20 millioner kroner, viser tallene fra Gjensidige.

Det dyreste uværsåret siden 1980 var 2011, da vinterstormene Dagmar og Berit forårsaket mer enn 25.000 skader. Sju av plassene på topp-ti-listen går til år etter årtusenskiftet.