Finn Sinkaberg gir seg som toppsjef i SinkabergHansen

Topppsjefenlegger inn årene, sønnen tar over roret fra 1. januar 2019.

Etter å ha stått ved roret siden 1977, vil Finn W. Sinkaberg trappe ned sitt lederansvar. 1. januar overtar Svein-Gustav Sinkaberg (til venstre) som konsernsjef og daglig leder i SinkabergHansen.   Foto: Tom Lysø

New Articles

MARØYA: Tirsdag formiddag melder SinkabergHansen at Finn Sinkaberg gir seg som toppsjef. Siden den spede begynnelse i 1977 og fram til i dag har han stått stødig ved roret i egen virksomhet.

– Det er naturlig at lederen på et tidspunkt slipper til nye krefter. For min del er det både rett og enkelt å trappe ned nå. Fra styrets side ligger strategiene i SinkabergHansen fast, og jeg er trygg på at den nye sjefen vil lede selskapet med så mange dyktige ansatte på en god måte, sier Sinkaberg.

Sønnen overtar

1. januar overtar Svein-Gustav Sinkaberg som konsernsjef og daglig leder i SinkabergHansen AS. Han har fylt stillingen som nestleder siden 2010. Svein-Gustav har fulgt virksomheten fra sin spede barndom, og har utdannet seg innen økonomi og havbruk på høgskolenivå fra studiestedene Molde og Alta.

Siden 2010 har Svein-Gustav fylt stillingen som nestleder i SinkabergHansen AS. Før dette var han i en årrekke henholdsvis fabrikksjef og leder for videreforedling ved anlegget på Marøya.

Fri rolle

Ved inngangen til 2019 går Finn Sinkaberg inn i en friere rolle i selskapet. Den primære oppdrettsvirksomheten, både innenfor biologi og drift, blir området han i første rekke vil bruke sin tid og sitt engasjement på.

– Tilbake i 1977 var Finn alene på merdkanten da han med utgangspunkt i Rørvik etablerte Sinkaberg Fiskeoppdrett. Etter vel 40 år, og en fusjon med firma Bindalssmolt og familien Berg-Hansen i 1997, teller konsernet SinkabergHansen i dag vel 220 ansatte i Nord-Trøndelag og Nordland. Nå har han altså funnet tida inne for å overlate det øverste lederansvaret, skriver bedriften.