Slik blir helgeværet i Trøndelag

Meteorologen sier at nedbør vil komme som snø, men det blir stort sett i indre strøk.

Ytterøyferga i frostrøyk en vinterdag i 2018.  Foto: Johan Arnt Nesgård

New Articles

– Lørdag blir det litt vind enkelte steder, men ikke mer enn en frisk bris. Det blir mye bra vær, men helt sør i fylket vil det være noe skyet. Stort sett blir det en veldig fin og kjølig vinterdag, sier vakthavende meteorolog Frode Hassel ved Meteorologisk institutt.


Nå er snøkanonen i gang i Torsbustaden

Dersom det kalde været holder seg kan barnebakken snart bli tatt i bruk – selv om det ikke har kommet all verden til snø fra himmelen.


Minusgrader

Han forteller at nattetemperaturene vil være omkring 9-10 minusgrader, og at dagtemperaturen vil ligge stabilt rundt tre minusgrader stort sett de fleste steder.

– Prognosene for Værnes viser nattetemperatur på 9 minus og dagtemperatur på minus tre. I Rørvik er det noe det samme, sier Hassel.


Oterbabyen «Svenn» er ikke lenger foreldreløs: – Doen inne vil han helst svømme i så den må vi sørge for å holde lukket

Oterbabyen «Svenn» ble funnet forlatt ved uthuset til familien Veie-Rossvold i Verdal i sommer, etter at moren sannsynligvis har blitt påkjørt. Nå er han familiens instagramkjendis.


Snø i sikte

Søndag blir stort sett som lørdag, men det kan bli mer overskyet.

– Det kommer trolig snø i grensetraktene i Sverige, og det vil drysse litt av og til i indre strøk. Nedbøren som kommer nå vil komme som snø. Det blir neppe noe nedbør i ytre strøk i løpet av helgen, sier meteorologen og kårer lørdag til den fineste dagen i helga både i nordlige og ytre strøk.

– Det vil være muligheter for sol på lørdag, sier Hassel.


Bismak med værrekorder: – Jorda blir stadig varmere

– Det virker nok som slike hetebølger er noe vi vil se stadig mer av i fremtiden. Det blir oftere satt varmerekorder, og det er tegn på at klimaet er i endring, sier statsmeteorolog.