– De som håper og tror at denne våren skal bli slik den pleier, blir nok skuffet

Justisminister Monica Mæland, landbruksminister Olaug Bollestad og helseminister Bent Høie orienterte om koronasituasjonen mandag ettermiddag.
New Articles

I pressekonferansen ble det blant annet informerte om at butikker har innført regler for blant annet maksimalt antall kunder i butikk. Justisministeren oppfordrer folk til å fortsette å handle, både lokalt og på nett.

– Vi har alle et felles mål: Så normal drift av Norge som mulig i denne situasjonen. Mye er stengt og stoppet opp, men mye kan fortsatt gå rundt, sa justisminister Monica Mæland (H) på en pressekonferanse mandag ettermiddag.

Hun oppfordrer folk til å fortsette å oppsøke butikker fysisk, men også til å benytte seg av netthandel.

– Det er for eksempel mulig å kjøpe klær over nettet, prøve dem hjemme og eventuelt benytte seg av returmulighetene, sier Mæland.

Annereldes vår

Det er nå 2.371 koronasmittede personer i Norge, og det siste døgnet har det økt med 240 nye tilfeller.

– Det kan hende at vi ser resultatet av den store dugnaden vi alle er med på, siden antallet smittede ser ut til å ligge stabilt med om lag 200 nye tilfeller hver dag, sier helseminister Bengt Høie.

Tirsdag offentliggjør regjeringen hvordan tiltakene skal videreføres i tiden fremover.

– Jeg vet at mange håper de strengeste tiltakene blir opphevet, sier Høie.

– De som håper og tror at denne våren skal bli slik den pleier, blir nok skuffet, sier han.

Vanlig matproduksjon

Matproduksjonen i Norge går som normalt, men med noe redusert kapasitet. Regjeringen ser på å inkludere permitterte og studenter i våronna.

– Det er noe redusert kapasitet som følge av ansatte i karantene, og forsinkelser i varetransporten, sa landbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF) på dagens pressekonferanse.

Statsråden oppfordrer bøndene til å så som normalt, tross frykten for manglende arbeidskraft under våronna. Hun viste til en planlagt forskriftsendring for å tillate utenlandske arbeidere å bli i Norge, om de har arbeidskontrakt.

– Vi har mange permitterte nå. Vi vil se om vi kan legge til rette for at de kan ta annet arbeid i permitteringsperioden. Vi ser også på om vi kan inkludere studenter og pensjonister i dette arbeidet, sier Bollestad.