Nå har Svensson bestemt seg

Etter et møte med Erik Hoftun ble det i dag bestemt at Jonas Svensson blir høyreback på permanent basis.

PÅ BENKEN: Jonas Svensson er ute med karantene.  Foto: Johan Arnt Nesgård

New Articles

 -Ja, jeg har vært i møte med Erik i dag, og vi ble enige om at jeg blir høyreback, bekrefter Jonas Svensson til Trønder-Avisa.

Onsdag i forrige uke var Jonas Svensson i møte med Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun, der klubben ønsket å vite hvilken posisjon han vil spille i neste sesong. Den siste uken har han grublet mye på hva han har lyst til, men under dagens møte med Erik Hoftun ble de enige om at Svensson skal prioriteres som høyreback neste sesong.

Størst potensiale

-Det har vært et stort valg, men det var et ønske fra Rosenborg, og jeg har blitt enig med meg selv at det er dette jeg vil gå for. Jeg har snakket med de i rundt meg, og de synes det er et smart valg. Jeg føler nå at det er der jeg har størst potensiale, sier Svensson.

Svensson ble høyrebackvikar da Cristian Gamboa ble skadet tidlig i sesongen. Han ble da omskolert fra sin vante midtbanerolle, og fungerte som en utmerket høyreback i hans skadefravær. Verdalingen skulle tilbake på midtbanen når Gamboa kom tilbake, men etter et sterkt fotball-VM ble costaricaneren solgt til West Bromwich. Derfor måtte Svensson spille høyreback i høstsesongen også.

-Da jeg hadde et møte med Perry i vinter, så sa jeg at det sikkert gikk bra å spille back i et par kamper. Men når jeg gikk fra møtet tenkte jeg, hva i huleste sa jeg ja til. Men utover sesongen har jeg blitt mer og mer åpen for det.

Og fortsetter.

-Det har vært for og i mot, og jeg har tenkt en del på det, men det er kjekt å vite hva jeg skal spille neste sesong, innrømmer Svensson.

Svensson sier at valget ble lettere da klubben ville satse på han som høyreback, og at de ikke vil hente inn noen ny høyreback med det første. Selv om verdalingen forlater midtbanen har han et lite ønske om å få en eller annen kamp som midtbanespiller i fremtiden.

-Jeg har i det siste sett på meg selv som høyreback, og det har vært kjempekult å spille der, men jeg håper at jeg kommer til å få spille en eller annen kamp på midtbanen neste sesong, sier han.

-Han kan bli Norges beste

Assistenttrener Erik Hoftun er veldig fornøyd med at Svensson vil fortsette som høyreback.

-Vi er veldig fornøyd med det, og det betyr at vi ikke trenger å finne en ny høyreback, sier Hoftun.

Han mener at 21-åringen har stort potensiale som høyreback.

-Han kan bli norges beste. Han har hatt en fin utvikling og passer godt inn i rollen, sier Hoftun.

Vil forlenge

Kontrakten til Svensson går ut i 2015, og klubben vil forlenge med verdalingen.

-Vi ønsker veldig å forlenge med Jonas og har planlagt et møte innen kort tid, sier RBKs assistenttrener.

Vil utvikle seg offensivt

Svensson legger ikke skjul på at han har større muligheter som høyreback enn midtbanespiller, og nå ønsker han å utvikle sine offensive sider som back.

-Jeg har lyst til å bli knallgod offensiv, og da er det viktig å trene på innlegg. I tillegg må jeg også utvikle de defensive egenskapene, sier han.

Mexico neste

Dagens trening var RBK-spillernes siste trening før de går ut i ferie. På mandag setter Jonas kursen mot Mexico.

-Jeg er i feriemodus nå. På mandag reiser jeg til Mexico i to uker. Deretter blir det en liten tur til New York før jeg feirer julen hjemme på Verdal, sier 21-åringen.