Rekordenes aften

Både Emily Rose Norum og Heidi Hestmark satte ny pers, mens Live Solheimdal tangerte persen under torsdagens nasjonale øvelser på Bislett Games.

Oppløpet under 400m for kvinner i den nasjonale konkurransen under Bislett Games på Bislett Stadion i Oslo torsdag kveld. Tara Marie Norum i gult, mens vi ser lillesøster Emily Rose Norum i bane to.  Foto: Scanpix

New Articles

På kvinnenes 400 meter ble det en knapp seier til Tara Marie Norum som vant løpet på 53.89. Benedicte Hauge holdt på å ta seieren, men var to hundredeler bak Steinkjer-løperen. Lillesøster Emily Rose Norum leverte klar pers med tiden 54,53. Med dette klarte hun også kravet til  junior-EM som var på 55.50.

– Det var skikkelig artig. Jeg hadde ikke forventet dette. Sist helg løp jeg ett sekund bak kravet, og nå er jeg ett sekund foran. Dette hadde jeg ingen forventninger om, sier Emily Rose Norum.

– Et perfekt løp

Og beskriver løpet sitt slikt:

– Jeg åpnet litt hardere enn hva jeg er vant til, men holdt bra inn og klarte å gi alt på de siste 50 meterne. De andre stivnet, men jeg holdt helt inn. Et perfekt løp, sier hun.

Perset

På damenes 1500m stilte namdalingene Live Solheimdal og Heidi Hestmark til start, og begge leverte meget sterke løp

Briten Melissa Courtney tok seieren på 4.17.49. Beste norske ble Ingrid Halvorsen Folvik med 4.29.12, like bak kravet til junior-EM. Elisabeth Angell Bergh var også litt for seint ute til å ta dette kravet med 4.29.82. Live Solheimdal tangerte persen på 4.34.27, mens Heidi Hestmark perset på tiden 4.35.84.

Allergi stoppet Frøskeland

Roald Frøskeland var påmeldt herrenes 800 meter, men valgte å ikke starte.

– Formen er ikke helt grei, og jeg skal til legen å sjekkes i morgen. Jeg tror det er noe med allergien, sier Frøskeland.

Dette har sittet i Steinkjer-løperens kropp siden stevnet på Hamar, og den siste ukene har vært dårlige treningsuker.

– Det er surt å stå over, men det kommer et mesterskap i sommer. Men først skal jeg få orden på dette, sier  han.

Sterk 100 meter

Levangsbyggen Eirik Thorshaug endte på sjetteplass på sin 100 meter og løp inn på tiden 10.98. Dette var ni hundredeler bak egen pers.


Skarstein rullet fra alle

På 100 meter rullestol for kvinner utklasset Birgit Skarstein fra Levanger konkurrentene og vant på tiden 21.44. Dette var over ti sekunder kjappere enn håndballstjernen Karoline Dyhre Breivang som fikk tiden 32.85. Friidrettsløperen Ingvill Måkestad Bovim fikk tiden 32.95.