Inspirerte unge skiskyttere

Tora Berger og Henrik L'abee Lund med «Spenning i sikte» på Torget i Steinkjer.
New Articles

«Spenning i sikte» er en omreisende aktivitetsarena der barn og unge får anledning til å bli bedre kjent med skiskyting. Onsdag var de i Steinkjer.

Onsdag besøkte skiskytterne Steinkjers hovedgate og fristet med hinderløype, byggeklosser, radiostyrte biler, laserskyting og skiskytterforbundets smøretrailer.

Norgesturné

Frontfigur og ambassadør for turneen er dronningen av norsk skiskyting, nemlig Tora Berger.

Målet med turneen er å promotere at det er VM på hjemmebane til vinteren, og for å for å inspirere kommende generasjoner til å bli en del av den norske skiskytterfamilien.

– Det er allerede en god rekruttering innen skiskyting, men det hadde vært ønskelig med flere, og alle er velkomne. Det ser ut som om det er mange som kommer hit – forhåpentligvis er det mange fremtidige skiskyttere, sier Berger.

Turneen har allerede vært innom Molde og Trondheim.

– Etter vi har vært her, drar vi til Mo i Rana og resten av Nord-Norge  før vi reiser sørover når det begynner å nærme seg august.

Fremtidig skiskytter

11 år gamle Emil Rognan Skjetne fra Sørlia var en av de som tok turen til torget i Steinkjer for å få en smakebit på laserskyting. Og han fikk god hjelp av landslagsløper Henrik L'abee Lund.

– Det var utvilsomt skikkelig gøy – det var mye å prøve, men det var nok mest spennende å skyte mot blinkene. Det er tøft å få hjelp av Henrik L'abee Lund, han er jo skikkelig god i skiskyting.

Emil forteller at han gleder seg til vinteren

– Jeg tenker å starte med skiskyting – det tror jeg blir bra, sa Emil.