– Innherred skal markere seg tydelig når Europa skal spise seg gjennom den trønderske matregionen

MAT PÅ INNHERRED: Ordførerne i regionen ønsker å gjøre Innherred til en enda sterke matregion.. På bildet ser vi en tigertomat produsert på Ystgård gartneri i Inderøy. Bildet ble tatt i forbindelse med en reportasje i forrige uke.

MAT PÅ INNHERRED: Ordførerne i regionen ønsker å gjøre Innherred til en enda sterke matregion.. På bildet ser vi en tigertomat produsert på Ystgård gartneri i Inderøy. Bildet ble tatt i forbindelse med en reportasje i forrige uke. Foto:

Innherred samordner krefter mot Europeisk matregion 2022.

DEL

De seks innherredskommunene Snåsa, Steinkjer, Inderøy, Verdal, Levanger og Frosta er enige om å utvikle langt flere matopplevelser i årene framover.

Det sier de seks ordførerne i en felles uttalelse til Trønder-Avisa.

Fredag hadde ordførerne, næringsapparatet i kommunene, Matnavet på Mære og initiativtakerne til Europeisk Matregion 2022, fylkeskommunen, Trondheim kommune og Oi! Trøndersk mat og drikke et møte i Steinkjer.

– Vi starter et arbeid for å løfte Innherred enda sterkere som matregion. Vi ønsker å få fram flere lokalmatprodusenter, og ønsker også å løfte volumproduksjonen fram i Europeisk matregion, heter det i uttalelsen.

– Vi må søke å øke verdiskapingen i regionen av fantastiske råvarer, skapt av kunnskapsrike og dyktige bønder. Vi er stolte av matkulturen på Innherred, og ikke minst stolte av våre dyktige bønder.

MATMØTE: Ordførerne i Innherred, næringsapparatet i kommunene, Matnavet på Mære og initiativtakerne til Europeisk Matregion 2022, fylkeskommunen, Trondheim kommune og Oi! Trøndersk mat og drikke møttes i Steinkjer fredag.

MATMØTE: Ordførerne i Innherred, næringsapparatet i kommunene, Matnavet på Mære og initiativtakerne til Europeisk Matregion 2022, fylkeskommunen, Trondheim kommune og Oi! Trøndersk mat og drikke møttes i Steinkjer fredag. Foto:

Ordførerne viser til at Innherred er en stor matregion, og at dersom innherredsbyggen skulle ha spist alt som produseres i regionen, måtte hver innbygger ha spist – for eksempel – 218 kilo svinekjøtt hvert år.

– Vi kan ikke spise all den gode maten selv. Det må vi ha hjelp til. Det beste er å hente hit de som skal spise mat. Da kan vi gi dem gode opplevelser på Innherred, krydret med kultur, kunst og flotte naturopplevelser. Det krever samarbeid. Det setter vi fart på nå, sier de fem ordførerne som var til stede, Arnt Einar Bardal (Snåsa), Anne Berit Lein (Steinkjer), Pål Sverre Fikse (Verdal), Ida Stuberg (Inderøy) og Anita Sand Ravlo (Levanger).

Allerede neste uke samles en prosjektgruppe for å konkretisere hvordan man skal nå målene.

– Innherred er en stor matregion der hovedvekten er på volumproduksjon. Den skal vi fortsatt satse på som en bærebjelke i verdiskapingen. Men samtidig ønsker vi å motivere flere til å foredle og formidle gode matopplevelser til gjester, sier ordførerne.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken