LAHTI: Forrige søndag ble Iversen norsk mester på distansen foran Pål Golberg under norgesmesterskapet i Granåsen. I Lahti lørdag dokumenterte meråkerbyggen at han blir livsfarlig å ha med å gjøre også i VM senere i vinter da han spurtslo regjerende verdensmester Sjur Røthe.

Smart gått på klassisk-etappen

Ikke overraskende var det verdenscupleder Bolsjunov og de norske utøverne som dominerte fellesstarten.

Emil Iversen gikk en kontrollert og god 15 kilometer klassisk og var med i tetgruppa ut fra skibyttet.

Sjur Røthe satte opp et voldsomt tempo på de første 2,5 kilometerne av skøytedelen slik at en gruppe på ni løpere fikk en liten luke. Blant de ni i tetgruppa var fem nordmenn, deriblant Iversen, som virket meget pigg.

Med 5 kilometer igjen var det fortsatt åpent hvem som kom til å gå av med seieren. Sjur Røthe, Hans Christer Holund, Emil Iversen, Pål Golberg og Simen Hegstad Krüger kjempet da mot Bolsjunov.

Dramatisk innspurt

Med kun 1,2 kilometer til mål gikk de seks samlet opp motbakkene, dermed var det duket for et skikkelig spurtoppgjør.

En liten kilometer før mål ble det dramatisk: Russeren falt og Holund brakk staven. På tur ned til stadion falt også Hegstad Krûger. Dermed var det duket for spurt mellom Emil Iversen og verdensmester Sjur Røthe, som Iversen vant.

Pål Golberg kom på 3. plass.

Søndag står stafett på programmet i Lahti. Også den konkurransen gir Iversen fine muligheter til kvesse formen ytterligere inn mot VM. Deretter venter verdenscup i Falun og precamp og mengdetrening på Sjusjøen før avreisen til Tyskland.

Johannes Høsflot Klæbo står over helgas verdenscuprenn i Lahti.

Norsk trippel på kvinnesiden

Therese Johaug vant klart lørdagens skiathlon i Lahti. Hun fikk med seg to lagvenninner på pallen i norsk langrenns første verdenscuprenn på snaut to måneder.

Det ble aldri en seierskamp på 15-kilometeren med skibytte. Johaug tok tak fra start, la seg i front, og etter ni minutter hadde hun ristet av seg sine siste rivaler i sporet.

Hun slo Helene Marie Fossesholm med 28,1 sekunder. Deretter fulgte Heidi Weng på tredjeplass.