(Namdalsavisa)

NAMSOS: Det bekrefter hans nærmeste pårørende, søstera Wenche Hårstad og venn Ellen Marie Sætran.

I september fikk Almvik påvist kreft med spredning, og siden har han vært svært syk. I slutten av september flyttet Almvik ut av sin kommunale bolig utenfor Namsos, og inn på sykeheim. I 05-tiden mandag morgen sovnet han inn på sykehuset.

Jan Inge Almvik har i over 50 år vært en kjent skikkelse i bybildet i Namsos, og har i hele sitt voksne liv slitt med store alkoholproblemer. Mange opplevde Almvik som en truende person, og han er straffedømt mange ganger for sin truende atferd. Han er også straffedømt for flere biltyveri.

I mange år bodde han i en brakke ved ABC-bygget i Namsos, men de siste 20-årene har han holdt til i en liknende brakke like utenfor Namsos sentrum. Han vokste opp på Byåsen i Namsos, men flyttet tidlig til Trondheim og Oslo. Han tilbrakte livet i byen som uteligger, før han flyttet heim tilbake til Namsos.

I juli publiserte NA historien om «Bildilla». I researcharbeidet tok NA kontakt med mange personer som på forskjellige måter hadde tilknytning til Jan Inge Almvik. Det førte til at han etter mange år ble gjenforent med sin biologiske søster, Wenche Hårstad.

Les også

Fenomenet «Bildilla»

– Etter portrettintervjuet var det mye som skjedde, og det var mange som prøvde å hjelpe ham. Dessverre ble Jan Inge syk, og da ble alt mye vanskeligere, sier Wenche som ønsker å takke for alle som har gjort en innsats for broren på hans siste dager.

– Jeg ønsker å takke alle i helsetjenesten og i kommunen for god hjelp. I tillegg vil jeg takke Namdalsavisa, og sist men ikke minst Ellen Marie Sætran som har stått på dagen lang for å forsøke å gi Jan Inge en verdig tid under sykdomsperioden, sier Wenche.

Hun hadde håpet på å få tilbringe mer tid med Jan Inge.

– Alt har gått veldig fort, dessverre. Jeg hadde håpet på å få tilbrakt mer tid med ham, men slik ble det dessverre ikke, sier Hårstad.

Ellen Marie Sætran forteller at hun tar Jan Inges bortgang tungt.

– Selv om vi så at det gikk denne vegen, er jeg satt ut. Det føles trist og rart, sier Ellen som har fulgt Almvik hver dag i hele høst.

– Det har ikke vært enkelt. Det har vært en lang reise, og jeg er litt tom for ord akkurat nå, sier hun.

Jan Inge Almvik bisettes på Sykehuskapellet i Namsos fredag 4. desember.