Ettersom jeg nå er tilbake i Trønder-Avisa og sto for tur for å dele noen betraktninger med leserne på en lørdag, tenkte jeg først at NÅ – nå skulle jeg komme med noen kloke funderinger til ettertanke om et dagsaktuelt tema.

Det er jo mer enn nok å ta av, for å si det forsiktig – enten man er mest opptatt av krigen i Ukraina, strømprisene, barnefattigdom, utenforskap og psykisk helse, oppførselen i landets kommentarfelt, eller ulike streikende yrkesgrupper.

Jeg endte likevel med å ta det i en helt annen retning. Konklusjonen min ble nemlig at det er mer enn nok elendighet og dårlig nytt rundt oss om dagen, og det er allerede mange nok som forsøker å si noe fornuftig om det. Jeg bestemte meg for å prøve å underholde dere litt i stedet, med en ting som fascinerer meg veldig: rare fun facts.

Jeg har likt slike små biter av totalt unyttig faktakunnskap så lenge jeg kan huske, og velger derfor å dele noen med dere, krydret med mine egne (forsøksvis) morsomme kommentarer:

1. Det finnes omtrent like mange kyllinger i verden som mennesker. (Kommentar: Vil de én dag gjøre opprør og ta over?)

2. Alt spyttet et menneske produserer gjennom et helt liv er nok til å fylle to svømmebassenger. (Kommentar: ÆSJ!!)

3. Sjiraffer trenger svært lite søvn, faktisk så lite som en halvtime i døgnet. (Kommentar: Lite rom for kvalitetstid for sjiraff-mammaene og sjiraff-pappaene etter at ungene er i seng ...)

4. Rundt fem prosent av katter er allergiske mot mennesker. (Kommentar: Hææææ?)

5. I antikkens Hellas betydde ordet «idiot» alle som ikke var politikere. (Kommentar: Ifølge Nettavisens kommentarfelt er det nå motsatt)

6. Bakterier kan faktisk bli smittet av virus. (Kommentar: Uansett uaktuelt med antibiotika ...)

7. Trekkspill er verdens mest solgte musikkinstrument. (Kommentar: Kommentar overflødig)

8. Verdens største dekkprodusent er ... LEGO! (Kommentar: Kun piggfritt, antar jeg?)

9. Ekorn er kjempegode til å hamstre og gjemme nøtter, men glemmer hvor rundt halvparten av dem befinner seg. (Kommentar: «Istid»!!)

10. Hvis det var mulig å kjøre med bil rett oppover mot himmelen i 100 km/t, ville det tatt deg bare én time før du var i det ytre rom. (Kommentar: Snåsa eller outer space – hva velger du?)

11. Oppfinneren av Pringles-potetgullet ble, etter eget ønske, begravet i en stor Pringles-boks. (Kommentar: Hva skjedde med han som oppfant ostehøvelen?)

12. Pave Frans har tidligere jobbet som dørvakt. (Kommentar: Skrytepave!)

13. Odontofobi er frykten for tenner. (Kommentar: Bare å bite i seg frykten ...)

14. Hvis alle menneskene i hele verden sto samlet sammen tett i tett – cirka fem stykker per m² – ville alle fått plass i Steinkjer kommune. (Kommentar: Dette ville utvilsomt ført til at det gikk fra vondt til verre for kommuneøkonomien.)

15. Du må slikke over 5000 frimerker for å forbrenne en Big Mac. (Kommentar: Smaker bedre gjør det også ...)

16. Blåhvalens testikler veier rundt 300 kilo hver. (Kommentar: Trolig lite ryggsvømming på blåhvalhanner, altså.)

17. Verdens mest solgte bok er Bibelen. (Kommentar: Utrolig at det ikke er laget en oppfølger?)

Og så en litt på kanten til slutt:

18. Grisers orgasme varer i cirka 30 minutter. (Kommentar: Og med det sier vi god helg!)