Johaug overlegen, Harsem nr. 10

SUVEREN: Therese Johaug knuste konkurrentene. Her med Heidi Weng under 10 km klasssisk  i sesongåpningen for langrenn på Beitostølen.

SUVEREN: Therese Johaug knuste konkurrentene. Her med Heidi Weng under 10 km klasssisk i sesongåpningen for langrenn på Beitostølen. Foto:

Therese Johaug var som ventet ustoppelig i sesongens første distanserenn. Langrennsstjernen vant suverent lørdagens 10 kilometer på Beitostølen.

DEL

Det er tredje året på rad at Johaug knuste konkurrentene på den klassiske distansen i den norske langrennsåpningen. Hun slo stortalentet Helene Marie Fossesholm med 58,9 sekunder.

Johaug gikk hardt ut fra start. Allerede etter 2,5 kilometer hadde hun tatt en soleklar ledelse med 15,9 sekunder til nærmeste løper.

Heidi Weng fikk det tøft i andre halvdel og måtte nøye seg med tredjeplassen. Hun endte 1.12,9 minutter bak vinnertiden. Avstanden bare økte utover i rennet. Halvveis var 32-åringen et halvt minutt foran Weng. Det er ingen tvil om at Johaug også i vinter blir svært vrien å slå. Søndag er Johaug kjempefavoritt til å ta nok en seier. Da skal løpere igjen gå 10 kilometer, men denne gangen i fri teknikk.

– Dette ble en veldig bra opplevelse. Jeg har vært litt nervøs med tanke på formen de siste dagene. Forberedelsene har ikke vært slik jeg har pleid å gjøre det i alle år. Jeg har tenkt «er jeg i form?» og «hvordan ligger jeg an?". Så det er godt å kjenne at det fungerte bra, sa Johaug til NRK.

Harsem: – Jeg liker utfordrerposisjonen

Kathrine Harsem kom inn som nr. 10, 2 minutter og 22 sekunder bak Johaug. Varden-løperen var brukbart fornøyd med gjennomkjøringen.

– Jeg åpner litt for kontrollert kanskje, men jeg kjenner at det er mer og mer å gå på. Jeg synes jeg går bra på ski. Kanskje hadde jeg litt for mye feste i dag, og det går litt utover farten nedover. Da taper jeg for mye, men kroppen fungerer, sier Harsem.

Harsem, som er en del av Team Elon Midt, trives i utfordrerposisjonen, og understreker at hun ikke er med bare for å være med.

– Jeg liker jo utfordrerposisjonen, litt lave skuldre og har ikke så mye å tape. Samtidig er jeg 31 år, og jeg har ikke lyst til å gå skirenn og bli nummer 10. Jeg må opp noen hakk, men det er første skirenn og jeg er her og har det bra.

BRUKBART FORNØYD: Kathrine Harsem gikk inn til en tiendeplass under lørdagens 10 kilometer.

BRUKBART FORNØYD: Kathrine Harsem gikk inn til en tiendeplass under lørdagens 10 kilometer. Foto:

Mål om VM

-Ambisjonene for sesongen?

– Jeg vil kjempe om en plass til VM. Jeg har vært på det nivået før, og vil absolutt prøve å kjempe om en plass der, sier Harsem.

– Hva må til?

– Det er vanskelig å si hvor mange renn det blir, men det er å gå flest mulig konkurranser, og det blir testløp på hjemmebane med de løperne som ikke skal gå verdenscup, så er det bra nok. Så lenge vi får konkurrert er det greit. Trent har vi gjort nok av i år, avslutter Varden-løperen.

Ane Appelkvist Stenseth deltok ikke under dagens renn, men er tilbake på startstreken under søndagens fristil.

Forutsetningene blir kalt «nesten umulige», men Pål Trøan Aune nekter å gi opp drømmen

Neste helg starter vintersesongen for alvor. Da er verdenscupen i gang i finske Ruka. Sprint og to distanserenn står på programmet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken