STJØRDAL: Det var ved en tilstelning for kinobransjen i hovedstaden tirsdag ettermiddag, at kinodirektør i Trondheim Kino, Arild Kalkvik, gledelig kunne ta imot prisen for «Årets kino – Beste tiltak for ungdom» på vegne av Kimen kino i Stjørdal. Det er med sitt konsept «Etter skoletid-kino» at Kimen kino gikk av med den gjeve prisen, som deles ut av bransjeorganisasjonen Film & Kino og deles ut til en kino i Norge som har utmerket seg for arbeidet med ungdom.

– Vi er stolte av konseptet vi har fått til, og at vi har et godt tilbud til alle de fine ungdommene som finnes i regionen, sier senterleder Gro Langnes i en pressemelding. Hun legger til at det er stas å bli sett for den innsatsen man gjør, også nasjonalt.

Samtidig retter Langnes også en takk til de som har vært med på å nå ut til ungdommene via sine kanaler, og nevner blant annet Carbon, Ungdomskontakten, ungdomsdiakonen i kirka og ungdomshelse avdelingen i kommunen.

Etter skoletid-kino ble startet opp tidlig i høst og retter seg mot 13–19 år gamle ungdommer i regionen. Inkludert i en betydelig redusert kinobillettpris, serveres det energipåfyll i en lounge utenfor salen, fra en time før filmvisningen klokken 15.30. Filmene som vises er valgt ut til å passe målgruppen.

– Vi gleder oss til fortsettelsen av konseptet og neste «Etter skoletid-kino» som er mandag 13. desember med filmen Tre Nøtter til Askepott, sier senterlederen.