Kom over dødsfelle på E6: – Vi er veldig glade for at vi fikk stanset denne

Alle bolter på tilhengerfestet var løse.

DEL

– Det sier seg selv hva som kan skje hvis en tilhenger på 20 tonn løsner. Da blir det fort ei dødsfelle og vi er veldig glade for at vi fikk stanset denne, sier seniorinspektør Steinar Vist i Statens vegvesen.

Det var under en kontroll i Verdal fredag de kom over trekkvogna hvor de registrerte bevegelse i hengerfestet på vogntoget, og valgte å ta det inn til kontroll. Da viste det seg at alle boltene som holder tilhengerfestet var løse, noe som kan medføre at boltene klippes og henger dermed løsner fra festet.

Forsvarer sjåføren

– Til sjåførens forsvar må det sies at det kan være vanskelig å oppdage slike mangler, og sjåføren var glad for at feilen ble oppdaget, sier Vist.

I tillegg til det livsfarlige vogntoget ble tre biler avskiltet – manglende EU-kontroll, ikke betalt forsikring og manglende omregistrering.

Statens Vegvesen stoppet varebil med 700 kilo i overlast

Én bilfører ble anmeldt for å kjøre en uregistrert bil. Det ble også skrevet ut åtte mangellapper, blant annet to for ikke godkjent senkesett.

Fire år uten EU-kontroll

Under en kontroll i Namsos stanset kontrollørene en personbil hvor siste kjente EU-kontroll ble gjennomført i 2016. Bilen ble avskiltet på stedet.

En passasjer i en lastebil måtte også ta bena fatt da det var flere passasjerer i førersetet enn det var bilbelter til.

Også i Namsos fikk en bil kjøreforbud grunnet ulovlig senkesett, og hadde knapt fjæring igjen.

Mann i 50-årene mistet lappen etter kjøretur med usikrede rundballer

Forsøkte å ta seg inn vindu – hevdet de lette etter katta