(Nettavisen): Ane Appelkvist Stenseth måtte lene seg på kjæresten da koronavaksinen skapte hodebry gjennom høsten i fjor.

– Jørgen har vært alfa og omega. Han har holdt meg oppe og sørget for at jeg ikke har gått helt i kjelleren, sier landslagsløperen til Nettavisen.

Hun er kjæreste med Jørgen Ulvang, som selv var en habil skiløper frem til han la opp i 2020. I tillegg til å være assistenttrener på regionlag, har han blitt en viktig støttespiller for Appelkvist Stenseth de siste årene.

– Jeg er veldig heldig som har en flott samboer hjemme, som har holdt meg oppe. Han har vært utrolig viktig for at jeg har kommet meg gjennom denne vinteren.

Vintersesongen ble nemlig ikke helt som 27-åringen hadde sett for seg. Hun tok seg ikke til OL i Beijing, og tok ingen topplasseringer i verdenscupen.

Slet etter vaksine

For landslagsløperen begynte problemene tidlig i sesongoppkjøringen i fjor.

– Det ble litt for mye av alt. Det bikket over. Så kom vaksinen som jeg ikke tålte spesielt godt heller, så kroppen havnet litt i ubalanse.

Hun utdyper at vaksinen fikk konsekvenser.

– Jeg ble ikke syk, men jeg slet litt med hvilepuls og høy puls ellers i etterkant. Det var jeg for dårlig til å ta hensyn til. Det gikk utover trening og overskudd, så ballet det på seg.

Deretter fulgte vintersesongen, som ble en stor nedtur for trønderen.

– Jeg var absolutt ikke der jeg liker å være. Jeg var litt for ivrig og totalbelastningen ble litt for stor.

Skiller mellom trener og kjæreste

Gjennom en tung sesong var det viktig å ha partneren å sparre med på hjemmebane. Men med samboeren som sin største støttespiller, har Appelkvist Stenseth passet på å ikke mikse rollene.

– Vi er gode på å skille mellom kjærester og trener og utøver. Så klart blir det lettere for meg å kjefte på han på økter, enn andre trenere. Han står meg jo mye nærmere, så jeg har måttet be han om å ikke ta det personlig noen ganger.

Fjorårssesongen var første sesongen samboeren, som for øvrig er nevøen til velkjente Vegard Ulvang, ikke satset langrenn. Dermed har han mer tid til å være støttespiller for kjæresten. Langrennsløperen selv håper at det skal være med på å hjelpe henne ta steg mot VM i Planica i februar neste år.