Grøttum for Syria

Billedkunstneren Gunn Mari Grøttum er en av 146 norske kunstnere som bidrar med egen kunst for å hjelpe syriske flyktninger.

Bidrar: Gunn Mari Grøttum maler ofte sårbare jenter. Nå gir hun et maleri til Norske kunstnere for Syria.  Foto: maleri

Kultur

18. oktober er dagen for den store, nasjonale kunstauksjonen i Norge, da kunstnere fra hele landet auksjonerer bort kunstverk og lar inntektene gå til Flyktninghjelpens arbeid for syriske flyktninger i Syrias naboland Tyrkia, Jordan, Libanon, Irak og Egypt.

Ettertraktet kunstner

Blant kunstnerne er billedkunstneren Gunn Mari Grøttum, opprinnelig fra Snåsa, nå bosatt i Namsos. Grøttum maler mest med acryl. Hun har studert kunst og kunsthåndverk ved Høgskolen i Telemark og under Olav Andersen i Verdal.

Hun er spesielt kjent for motiver som uttrykker sårbarhet hos jenter og kvinner. Grøttum er en ettertraktet og populær kunstner som har stilt ut sine bilder mange steder i landet, sist sammen med lokale kunstnere på Krogsgården i Snåsa.

Auksjon 18. august

Kunstauksjonen er dratt i gang av billedkunstneren Vibeke Lillefjære. Den 16. og 17. oktober blir arbeidene stilt ut i Skien, 18. oktober braker det løs med auksjon i de samme lokalene. Blant den donerte kunsten finnes både maleri, trykk, tegninger, glasskunst, tekstilkunst og keramikk.

Bidrar til hjelpearbeid

– Det er fint at så mange forskjellige uttrykk og kunstnere er representert. Det viser hvordan dette er en sak som engasjerer oss alle. Jeg tror veldig mange tenker på hvordan de kan bidra, og sier ja når de får muligheten til å delta på sin måte, sier Vibeke Lillefjære.

Med auksjonen ønsker hun å bidra til hjelpearbeidet for syriske flyktninger i Syrias naboland, hvor nøden er så stor at stadig flere flyktninger legger ut på den risikable reisen sjøvegen mot Europa.