Bjarne Brøndbo til teaterregissør:

– Hun skal være glad hun har jobb

D.D.E-Bjarne slår tilbake mot teaterregissør Nina Westers kritikk om at kulturlivet melker trønderrock-kua.
Handler nordtrøndersk kultur for mye om trønderrock?
Du må velge et alternativ
Kultur

I lørdagens papirutgave av Trønder-Avisa kritiserte Nina Wester nordtrøndere som ifølge henne dyrker egne mannlige helter. Hun mener kulturlivet i fylket er for defensivt når det stadig trekker fram materialet fra særlig Åge Aleksanderen og D.D.E.

LES OGSÅ:


Bakgrunnen for utspillet er at Verdal Teaterlag skal sette opp musikalen «Levva livet».

Avant-garde

Nå slår D.D.E-vokalist Bjarne Brøndbo tilbake mot Wester.

– Hun er av typen som mener det er viktigere at alt skal være avant-garde og grensesprengende. Jeg har stor respekt for henne som teaterperson, men de som driver i hennes verden har hodet og rævva full av offentlige penger. De trenger ikke tenke på at det skal komme folk å se på, sier Brøndbo.

Teaterlaget i Verdal har det siste året også hatt stor suksess med materiale fra D.D.E - med musikalen «Vinsjan på kaia».

– Det går an å kombinere kvalitet med kommersiell kraft. Det har Åge Aleksandersen gjort i 40 år, og D.D.E i 25 år. Vi har levert kvalitetsvarer som folk vil høre og se, pakket inn i en kommersiell pakke som gjør at det går an å leve av det, sier vokalisten.

Kunst for folket

Han mener Verdal Teaterlags Arnulf Haga lager kunst for folket, og sier det er helt riktig å kunne dvele ved musikken til Åge Aleksandersen, som ifølge han har beriket livene til så mange.

– Vi vet at når det heter «Vinsjan på kaia» eller «Levva livet», så kommer faktisk publikum. Nina skal være glad hun har jobb, hadde det ikke vært for offentlige penger, hadde hun ikke hatt arbeid, sier Bjarne Brøndbo.

Relaterte saker:

– Trønderrocken og Rosenborg er noe alle misunner oss

Kulturpolitiker Arild Grande (Ap) mener Nina Wester har misforstått totalt.

Mener kulturlivet melker kua med Åge og D.D.E.

Teaterregissør Nina Wester ser seg lei av nordtrøndersk heltedyrking.

Kronikk

Dansen rundt trønderrockens gullkalver

En gir seg tydeligvis ikke i kast med den trønderske kulturmafiaen ustraffa, skriver Nina Wester i en kronikk etter det voldsomme engasjementet om hennes trønderrock-utspill.