Motorpsycho fikk fylkets kulturpris

... og rockerne svarer med jernbaneønske.

Bent Sæther i Motorpsycho ble hedret med fylkets egen kulturpris. Han legger også til med et smil at fylkestinget må legge press på NSB for å få forlenget Trønderbanen til Snåsa.  Foto: Marius Langfjord

Kultur

Motorpsycho fikk fylkets kulturpris for 2015.

Under fylkestingets desemberting ble Hans Magnus Ryan, Kenneth Kapstad og Bent Sæther i Motorpsycho hedret med fylkets egen kulturpris.

Han legger også til med et smil at fylkestinget må legge press på NSB for å få forlenget Trønderbanen til Snåsa.

Fylkeskulturprisen består av en statue – Jækta – laget av avdøde billedhogger Nils Aas, et pengebeløp pålydende 30 000, og et diplom utformet av Steinar Berg.

En glede og ære

Det hersket liten tvil om at Motorpsycho var blant de heteste kandidatene også i år. Bandet, med snåsningen Bent Sæther og steinkjerbyggen Hans Magnus Ryan i front, har i en årrekke vært blant landets fremste alternative rockeband. Elsket av kritikerne, og med en stor og lojal fanskare.

– I tråd med det postmoderne låner og leker de med elementer fra «høye» og «lave» tradisjoner, både musikalske og litterære, og ingen av elementene behandles som viktigere eller mer seriøse enn de andre. Forskjellen mellom kunst og popkultur forsvinner. De sprenger grensene for hva de fleste tror et rockeband skal være. Behovet for å eksperimentere er uendelig, og virketrangen, både hver for seg og sammen, har ført til en mengde ulike samarbeid. Det er en glede og ære for meg å tildele dere årets fylkeskulturpris, sa fylkesordfører Pål Sæther Eiden under tildelingen.

Hedret på Rockheim

Årets utgivelse fra bandet, samleplaten «Supersonic Scientists», ble ledsaget av en bok med samme navn og en utstilling på Rockheim.