Nå kommer Åge Aleksandersen med ny plate

Fredag slipper han singel, og én uke før London-konserten kommer albumet: «Det e langt å gå te Royal Albert Hall».

«Det e langt å gå te Royal Albert Hall», men ikke så lang tid igjen før han står der. Åge Aleksandersen spiller i London i juni.  Foto: Johan Arnt Nesgård

Skal du på konsert i sommer?
Du må velge et alternativ
Kultur

Åge Aleksandersen & Sambandet slipper 10. juni ny plate. Og allerede nå kan man høre en smakebit gjennom låta «Tenk Om».

Det skriver Warner Music i en pressemelding fredag.

Mange klassikere

På plata skriver plateselskapet at mange av Åges klassikere gjennom tidene samlet, i tillegg til fire helt nye låter, som dagens utgivelse. «Tenk Om» er en duett mellom Åge og Kari Rueslåtten.

Det nye albumets første spor vil være låta «Langt igjen te Royal Albert Hall», før «Bilde Tå'n Ivers» følger på sporet. «Levva Livet» avslutter plata. Trolig vil disse låtene, samt noen nye låter bli å høre i London.

– Tenk deg å gå ut her

Trønder-Avisa var i februar med Åge på inspeksjon i Royal Albert Hall, og trønderen er imponert:

– Dette var stas. Jeg fikk et lite sug i magan da jeg fikk sett meg rundt. At det skulle gå så langt at det blir konsert for meg og Sambandet her inne, er egentlig utrolig, var Åges første kommentar etter omvisningen i det aller helligste i en av Londons aller mest kjente konserthaller.


Sterkt møte med Royal Albert Hall

Det var en glad og fornøyd Åge Aleksandersen som torsdag var inne i Royal Albert Hall for første gang i sitt liv.

 

– Selve salen er ikonisk og mye mer intim enn jeg hadde sett for meg. Tenk deg å gå ut på scenen her og fyre løs. Akkurat det er litt vanskelig å forestille seg her og nå, men jeg føler meg overbevist om at det blir rått, spår han.