En smakebit fra Kabaret Kongeriket

Ungdommer i Verdal med kabaret om flyktningkrisen.

Ungdommer i Verdal med kabaret om flyktningekrisen.

Marte Hallem har skrevet manus til Kabaret Kongeriket.  Foto: Elin Sofie Lorvik

Kultur

Kabaret Kongeriket handler om en lokal ungdomsgjeng som arrangerer en kabaret til inntekt for frivillighetsarbeid med flyktningekrisen. Søndag var det siste visning av kabareten i låven som til vanlig huser Lydhagen i Volhaugen i Verdal.

– Det har vært omtrent 500 publikummere totalt på 7 forestillinger, forteller Marte Hallem som har stått for manus og produksjonsledelse av Kabaret Kongeriket. Det er hun ikke helt fornøyd med.

– Vi skulle gjerne hatt flere, men samtidig er det vanskelig å vite hva man kan håpe på når man setter opp ungdomsteater. Mai er en vanskelig måned å selge billetter på, men vi går på med friskt mot, og tenker å videreføre arbeidet igjen til høsten, enten gjennom en ny produksjon, eller ved å gjenoppta dette stykket som skoleforestillinger.

Vanskelig å spå

Hun forteller at det er vanskelig å spå publikumsinteressen på forhånd på slike ungdomsteater.

– Det kunne ha kommet alt fra 10 til 1000. Selvsagt har det vært en dunge med foreldre og besteforeldre som sikkert har sett kabareten 4-5 ganger hver, men de er ikke regnet med i publikumstallet, sier Hallem.

– Budsjettmessig gikk det ikke så bra som ønsket, men vi er kunsterisk fornøyd.

Integreringsprosjekt

Kabaret Kongeriket samlet 30 ungdommer fra hele Innherred på scenen, og er et integreringsprosjekt i samarbeid med Verdal kommune.

Kabareten handler om oppsetningen av en kabaret. 17 år gamle Aurora får tilbud om å være med i kabareten, men foreldrene hennes er ikke overbegeistra. Enda mer negative blir de når de finner ut at hun er blitt kjæreste med innvandrergutten Momo.

Kabaret Kongeriket er en samproduksjon mellom Scene Midt og Verdal Teaterlag. Manus er skrevet av Marte Hallem, mens noen av ungdommene har bidratt på tekstsiden knyttet til enkeltnummer.

Relaterte saker:

Verdals-kabaret fikk fram latter og tårer

Marte Hallems tretti ungdommer fra Innherred tok innvandringen treffsikkert på kornet fredag kveld.

Teater for unge. Nytt lavterskeltilbud for sceneinteresserte i Innherred.

Ungdomsgjeng lager kabaret for unge

Verdalsungdom savnet teatertilbud for voksne unge. Nå har 25 personer startet kabaretgruppe med premiere 29. april.