Fikk ikke pris som årets produsent

Bård Ingebrigtsen fra Namsos nådde ikke opp i konkurransen om å bli årets produsent.
Kultur

Årets Spellemann er et todelt arrangement, første halvdel er på arrangementshuset Sentralen, den TV-overførte delen foregår på Sentrum Scene.

Fra Namsos:  I kategorien årets produsent finner vi Bård Ingebrigtsen fra Namsos, som blant annet har produsert plater for Stein Torleif Bjella og Valkyrien Allstars.

  – Jeg har vært med på alle de fire albumene til Stein Torleif. Men det var Kjartan Kristiansen fra DumDum Boys som sto som produsent av de tre første. Så tok jeg over stafettpinnen på den nyeste. Det gikk da visst bra, sa til Trønder-Avisa da nominasjonene ble kjent i januar.

I kategorien var det Cashmere Cat som vant prisen.  Om det er noen trøst fikk Ingebrigtsen ros fra produsentguruene Stargate - under introduksjonen.

- I en produksjon der teksten betyr såpass mye gjelder det å ikke stå vegen - og det har han klart på en fin måte, sa Tor Erik Hermansen og Mikkel S. Eriksen.

Fra Beitstad: Nominert til Spellemann er også Stian Westerhus fra Beitstad som konkurrerer mot Erlend Apneseth Trio, Susanna og Trygve Seim i kategorien Åpen klasse. I tillegg er han musiker på albumet «Crepuscular Hour» i samtidsmusikk.

Fra Høylandet: Klovner i Kamp er med sin låt «Min aller beste venn» kandidater til årets musikkvideo, og fotograf på denne er Karl Erik Brøndbo fra Høylandet.

Fra Verdal: Verdalingen Adrian Løseth Waade spiller i Eyolf Dale Band og albumet «Wolf Walley» er nominert i jazz-kategorien.

Fra Verdal: En annen verdaling, og gjenganger i Spellemannsammenheng, er Gjermund Larsen. Han er nominert i to kategorier – klassen for folkemusikk/tradisjonsmusikk med albumet «Salmeklang» med Gjermund Larsen Trio, og klassen «Tonos komponistpris» for samme album.

Relaterte saker:

Dobbel spellemann-nominasjon for Gjermund Larsen

Fire nordtrønderske artister er nominerte til Spellemannprisen 2016. Gjermund Larsen fra Verdal er nominert i to kategorier,

DumDum Boys tar pause

Dum Dum Boys tar pause på ubestemt tid.

Disse nordtrønderne kan vinne Spellemanns-pris

Ida Jenshus, Kjersti Kveli og Eirik Hegdahl kjemper om priser på Spellemann lørdag kveld.