Rockens far døde lørdag

Den legendariske rockepioneren og mannen bak «the duckwalk», Chuck Berry, døde lørdag i sitt hjem i fødebyen St. Louis i Missouri. Han ble 90 år.

Chuck Berry døde lørdag, 90 år gammel. Daniel Røssing fra Skogn turnerte med legenden, og har bare gode minner.  Foto: Johan Arnt Nesgård

Kultur

– Jeg har bare gode minner om den mannen, og det er vanskelig å nevne et enkelt et. Likevel vil jeg alltid huske den gangen jeg fikk pianoundervisning av Chuck Berry, sier Daniel Røssing fra Skogn, som ble hentet inn som pianist for legenden på turné i 2007.

Slo gjennom på 50-tallet

Chuck Berry slo gjennom på midten av 1950-tallet med sanger som «Maybellene», «Roll Over Beethoven» og «Johnny B. Goode», klassikere som har satt et solid avtrykk i musikkhistorien.

Han var en av de første innvalgte i Rock and Roll Hall of Fame i 1986, og han fortsatte å turnere selv da han kom godt opp i årene. Musikkverden sørger nå etter bortgangen av «den største rockeren verden har sett».

– Chuck Berry var rockens største kunstner, gitarist og den største rock’n’roll-låtskriveren som noensinne har levd, skriver Bruce Springsteen på Twitter.

– Blåste liv i drømmer

– Han lyste opp våre tenåringsår og blåste liv i våre drømmer om å bli musikere og kunstnere, skriver Rolling Stones’ Mick Jagger, mens musikkjournalisten Stefan Wermelin siterer John Lennon:

– Om man vil ha et annet navn på rock`n`roll roll kan man kalle det for Chuck Berry.

Ut over musikken er det Berrys fargerike fremtoning på scenen som har gjort ham legendarisk. På sin 90-årsdag i oktober kom Berry med den overraskende kunngjøringen at han hadde spilt inn et nytt album. Albumet, med tittelen «Chuck», skal etter planen fortsatt utgis i 2017, og vil være hans første nye album på 38 år.