Pønkrockfestivalen med heftige navn på plakaten

Wonk Unit fra England og Mimikry fra Sverige er bare noen av godbitene pønkerne i Steinkjer kan by på i mai.

Svenske Mimikry er et av Pønkrockfestivalens høydepunkt.  Foto: Mimikry

Kultur

Steinkjer Pønkrockfestival arrangeres i år for tredje gang. På plakaten står blant andre svenske Mimikry, engelske Wonk Unit og Crashed Out og sterke norske band som Exploding Head Syndrome, The Regent og Lucky Malice.

Engelske anmeldere gikk av skaftet da Wonk Unit slapp «Mr. Splashy» i fjor og brukte utrykk som «No band epitomises the glorious spirit of 21st-century Brit punk’n’roll as well as Wonk Unit» .

«En flicka som er stärk»

Mimikry kommer med en hitparade som få andre trallpønkband kan vise til. «Min sång», «En flicka som er stärk»,  «Röde fanor», «Et annat Sverige», «Alderland» og «Apornas planet». Konserten i Steinkjer er bandets første i Norge på mange år, og blir sannsynligvis den eneste i år.

– Festivalen ble første gang avholdt i 2015 som feiring av tiårsjubileet til den uavhengige Steinkjer Pønkforening. Hele ti band fordelt på to dager, i et lokale med plass til under 200 personer. Året etter ble det tatt en avgjørelse om at hvis man skulle gjøre det til en årlig tradisjon var det på en betingelse: Man måtte overgå den forrige. Festivalen 2016 hadde derfor artister fra både England, USA og Nederland i tillegg til Norge og Sverige, forteller Odd Arne Alstad før han legger til:

– Den tredje utgaven av Steinkjer Pønkrockfestival er minst like gal som de forrige to, og økonomisjefen i foreninga har nervøst åpnet meldingene fra de bookingansvarlige etter hvert som det ble klart at de kom til å gå enda mer bananas enn tidligere.

– Tidenes intimfestival

Alstad har god tro på at årets festival blir tidenes intimfestival for bråkemusikkentusiaster.

– De banda vi har booket er alene en festival vi ville reist langt for å se, men nå trenger vi ikke det. Fordi det blir her i Steinkjer!

Her er bandene som er klare for festivalen:

Crashed Out (UK)
Wonk Unit (UK)
Exploding Head Syndrome
Lucky Malice
Danger!Man
Mimikry (SE)
Bin Lads
Dirty Toilets
Døden
The Regent


I tillegg blir det på «frokostkonsert» klokka 18.30 med Karsk Gutan og Jørgen Dretvik.

Festivalen åpner dørene hos Brød & Circus i Kongesn gate 26. mai og spiller seg ut de samme dørene to dager senere.