Gamle storheter klare for Steinkjerfestivalen

Onsdag kveld slapp Steinkjerfestivalen tre nye artister til neste års festivalprogram.

Når Valentourettes drar i gang sine Jokke-låter, koker det i lokalet. Her fra en konsert i Namsos i 2010. Fra venstre: Petter Barali, Kula Johanessen (bak), Tarjei Foshaug og Petter Pogo.  Foto: Per-Magne Midjo

Valentourettes kommer til Steinkjerfestivalen 2018.  Foto: Promo

Kultur

Da synes vi det er høyst på tide å få synge Jokke-sanger igjen! Valentourettes er så nærme det er mulig å komme Joackim Nilsen og hans gullkiste av låter, skriver Steinkjerfestivalen i en pressemelding.

– En artist «alle» har et forhold til og en arv som har gjort Valentourettes til et av Norges mest ettertraktede liveband, med en popularitet som bare fortsetter å vokse. Det var en stor suksess da de gjestet Steinkjer for 5 år siden. Noen hundretalls jobber siden den gang har gjort dem enda dyktigere som live-band, så vi forventer en fantastisk konsert på fredagskvelden i NTE-teltet på Torget, skriver festivalen.

70-tallsgiganter

De to andre artistene som er klare for festivalen er Aunt Mary og Høst. Dette var ifølge pressemeldingen to av de aller største rockebandene i Norge på 70-tallet.

– De var virkelig rockstjerner i sin tid, med hysteriske fans, og er legender i historien om Norsk rock. Begge band lå i landskapet til Deep Purple, Jethro Tull og King Crimson, som de delvis også turnerte med, skriver Steinkjerfestivalen.

Aunt Mary gjorde et overraskende comeback i 2016, med en plate som imponerte også dagens anmeldere. «Overraskende vitalt comeback», sa blant annet Adresseavisen.

Dobbeltkonsert i Klubben

Omtrent samtidig gjorde Høst et live-comeback som ifølge Steinkjerfestivalen fikk et erfarent prog-rock-publikum til å tenke; «Jøss, var de så gode?».

– Vi vet at mange av det voksne publikummet har et nært forhold til begge band og gode minner fra den tiden, så vi klinket til og booket begge banda til en dobbeltkonsert i Klubben, fredag 22. juni, skriver Steinkjerfestivalen.

– Vi ser ikke se bort fra at også en del yngre rock-entusiaster kan få seg en hyggelig overraskelse her!