Rullestolen hindrer ikke Mia å følge drømmen. Hun skal leve av musikken.

Livet kommer med utfordringer. Mia Larsen Sveberg (19) finner gode løsninger på det aller meste.

Musikken betyr mer og mer: Mia Larsen Sveberg fra Verdal er født med hypermobilitetssyndrom, som gjør at leddene i hele kroppen er for myke. Nå har hun sittet i rullestol nesten et halvt år, men håper å opp å stå igjen snart. Neste helg er hun i aksjon under UKM-Festivalen i Grong, både som URG-kontakt og deltaker på piano. – Musikken har betydd mer og mer for meg, sier hun.  Foto: Ellen Marie Stølan

Det er en rar følelse å skulle lære seg å gå på nytt igjen. Det er også rart å se seg selv i speilet når man klarer å stå oppreist, og kjenne hvor utrolig glad man blir. Det er ikke sånt man vanligvis tenker på.

Kultur

Det nærmer seg årets UKM-festival, og om én uke skal 500 ungdommer fra hele det gamle Nord-Trøndelag møtes til en helg full av musikk, kunst og kreativ utfoldelse i kulturhuset Kuben i Grong. Ungdommens ressursgruppe-kontakt (URG) er Mia Larsen Sveberg fra Verdal. Jobben hennes er blant annet å reise rundt å se hvordan andre fylkesmønstringer arrangeres, og under selve festivalen sikre at alle ungdommene blir engasjert og inkludert.