Blåser nytt liv i utrydningstruete instrumenter

Instrument som fagott og obo står på lista over utrydningstruede instrumentarter på nasjonalt nivå. Kulturskolen i Steinkjer har klart å grave fram tre instrument dette skoleåret, og håper å finne enda flere.

Lærer sammen: Kulturskolelærer Svein Tore Werstad med elevene Vilde Reselli Halseth (t.v) og Nathalie Ostad Asp øver på fagott og obo. De to jentene er de eneste i området Innherred og Namdalen som har de to instrumentene på kulturskolen.  Foto: Ellen Marie Stølan

Det gjør det ekstra artig for oss som prøver de nye instrumentene at læreren ikke kan alt helt heller.

Nathalie Ostad Asp
Kultur

Over hele landet pågår dugnad for flere utrydningstruede instrumenter. Obo, fagott, kontrabass, harpe og kirkeorgel er de fem som ligger dårligst an.