Dramafilmen «Blindsone» er sett av over 15.000:

– Meningsfylt å bruke en film til å si noe

Filmen «Blindsone» griper tak i et tabubelagt tema, og produsent Elisabeth Kvithyll er opptatt av at de med denne ønsker å bidra til større åpenhet rundt psykiske lidelser.

Belyser et problem: «Blindsone», med Pia Tjelta og Anders Baasmo Christiansen i hovedrollene tar for seg psykisk lidelse. Den har den siste uken blitt vist på filmfestivalen i Toronto, og skal videre til festivalen i San Sebastian. Fredag vil Elisabeth Kvithyll fortelle om filmen hjemme i Stjørdal.  Foto: filmfoto

Vi ønsker mer åpenhet, og forhåpentligvis kan filmen bidra forebyggende.

Elisabeth Kvithyll, filmprodusent på «Blindsone»
Kultur

Siden premieren 24. august har godt over 15.000 sett filmen på norske kinoer, noe som er et bra tall for en sånn type film. Filmen er laget i «one take», en ekstremsportøvelse for både dem foran og bak kamera, og ikke minst produsent Elisabeth Kvithyll fra Stjørdal, som med dette har spillefilmdebutert.