Anmeldelse av Turnéteatrets «NOOB»:

Ønsker å oppklare mellom generasjoner

Ungdomsforestillingen «NOOB» er en rar og visuell fornøyelse.

digital verden: Pia Aamodt-Løken og Sebastian Skytterud Myers i hovedrollene i ungdomsforestillingen «NOOB», som hadde urpremiere på Turnéteatret i Verdal torsdag. alle foto: espen Storhaug  Foto: Espen Storhaug

Kultur

På scenen flimrer det i grønt lys, som på en gammel dataskjerm langs hele bakveggen. Eller er det bare stuepersiennene hjemme hos Maria og faren vi ser? Scenografien er slående, effektfull og stilig formet av Gjermund Andersen. Og den brukes mye og overraskende variert i løpet av den time lange forestillingen.

Vi møter 13 år gamle Maria, som stadig går med hodetelefoner på seg, og det er i spillverden hun ser ut til å trives aller best. Stedet der hun befinner seg i en annen verden, og alt er en kamp om liv og død, og i samspill med venner hun kommuniserer med underveis. Dette engasjementet til farens store forargelse, han som selv går rundt med mobiltelefonen som en forlengelse av armen. Siden han bare har datteren annenhver uke, virker det som han har behov for å kompensere for den tapte tiden, og føler seg bedre om hun er mer offline og «til stede». Og som han sier selv, han vil ikke ha en datter som er asosial. Hun på sin side blir irritert når han ikke forstår at hun ikke kan slutte av midt i spillet, før hun dør.