Tam Tvedt

Språket er befriende kontant.
Kultur

Mikael Brenne er definitivt en av mine favorittadvokater. Han løser saker med kløkt og innsikt, og styrken ligger i at han er ført i penn av en forfatter som kjenner landskapet i rettssaken ut og inn etter 20 år som praktiserende advokat. Like fullt er noen saker bedre enn andre. «Bevisets stilling» er nok en av de svakere.

Språket er fortsatt befriende kontant, og med passe framdrift og pageturner-poeng. Men denne gangen er det litt harelabb over persongalleriet. Plottet er i kjent Tvedt stil: En ung mann rømmer fra sikkerhetsavdelingen på et psykiatrisk sykehus. Alarmen går, for Magnus Sandtorv er farlig. Han er sperret inn for å ha drept sin egen bror ved å kappe hodet av han. Politiet drar aller først til familiegården for å sikre de pårørende som også er truet av den psykotiske unge mannen. Men de kommer for seint. Faren, moren og søsteren er drept og alle spor fører til Magnus. Selv Mikael Brenne som blir oppnevnt som den unge mannens forsvarer erkjenner dette.