Turnéteatret satser på Knutsen og Ludvigsen – premiere i Verdal

Turnéteatret i Trøndelag har lansert sine forestillinger for 2019. Når Turnéteatret i Trøndelag gir seg i kast med Knutsen og Ludvigsen, tas de tilbake dit det hele startet for over 40 år siden; på scenen.

Teatersjef Nora Evensen ved Turnéteatret i Trøndelag skal blant annet sette opp forestillingen "Kaptein Knutsen og det store dyret" i 2019. Her er hun i samtale med Øystein Dolmen alias «Knutsen».  Foto: Harald Sæterøy

Kultur

– Denne forestillingen kan absolutt hele familien oppleve sammen og føle seg like truffet av. Knutsen og Ludvigsens elleville univers har alt man kan ønske seg. Fengende musikk, sitrende spenning, tull og tøys, dypt alvor og uforklarlige hendelser, sier teatersjef Nora Evensen ved Turnéteatret i Trøndelag i en pressemelding torsdag formiddag.

Gleder seg

I rollene som Knutsen og Ludvigsen er Hans Petter Nilsen fra Trøndelag Teater og Turnéteatrets Tore B. Granås. Premieren på Knutsen og Ludvigsen blir i Verdal 17. september til neste pr, mens turnépremieren blir på Kulturhuset Kuben i Grong to dager senere.

Øystein Dolmen er kjent som Knutsen i duoen Knutsen og Ludvigsen. Han har tro på en minnereik forestilling.

– Dette kommer garantert til å bli en forestilling du sjelden kommer til å glemme. Turnéteatret setter opp den gamle klassiske forestillingen om Kaptein Knutsen og det store dyret som vi lagde i 1972, sier Øystein Dolmen, som gleder seg til å samarbeide med Turnéteatret.

«Gud smiler» av Olav Duun er årets første forestilling for Turnéteatret i Trøndelag, med premiere 26. februar i Verdal.

Enkelt og kraftfullt

I presemeldingen skriver Turnéteatret at de på denne måten gjør en av Norges største forfattere tilgjengelig for nye generasjoner.

– Dette er teater i sin enkleste og mest kraftfulle form, der fokus er på handlingen og teksten. Gud smiler handler om ei urokkelig tro på at livet vil deg godt, sier teatersjef Nora Evensen.

På repertoaret for 2019 står blant annet to samarbeid med Riksteatret på prgrammet: I Fuglane av Tarjei Vesaas står Turnéteatrets Tore Granås på scenen. I tillegg skal Riksteatret turnere over store deler av landet med Turnéteatrets forestilling Rotsekk, som hos Riksteatret har fått tittelen «Helt hekta».

Turnéteatret gjester Trøndelag Teater med Rotsekk, samtidig som de to teatrene samarbeider om Dødsdansen av August Strindberg med Steinkjerbyggen Øyvind Brandtzæg på rollelista.

Her skal Gud smiler spille:

Verdal, Åfjord, Hemne, Trondheim, Rissa, Røros, Stjørdal, Grong, Namsos, Rørvik, Steinkjer.

Her skal Knutsen og Ludvigsen spille:

Verdal, Grong, Røyrvik, Kimen, Orkdal, Støren, Røros, Steinkjer, Fosnes (Jøa), Rørvik, Namsos, Trondheim, Rissa, Ørland og Frøya.