Steinkjer kommunes kulturpris til Ida Jenshus

Artisten Ida Jenshus får Steinkjer kommunes kulturpris 2018.

Prisvinner: Ida Jenshus tildeles årets kulturpris av Steinkjer kommune.  Foto: Ellen Marie Stølan

Kultur

Hovedutvalget for oppvekst og kultur i Steinkjer kommune tildelte tirsdag kulturprisen for 2018 til Ida Jenshus. Selve prisutdelingen skjer i forbindelse med kommunestyremøtet onsdag 19. desember. Det opplyser kultursjef i Steinkjer, Leif Terje Nilsen i en pressemelding. Prisen vil bestå av et diplom og et pengebeløp. I begrunnelsen for vedtaket står blant annet:

«Ida Jenshus har i flere år vært en av Trøndelags største og Norges mest anerkjente artister, og har de siste årene preget musikk Norge. Artisten fra Steinkjer er også en god ambassadør for hjembyen. Hun har gitt ut flere kritikerroste album og for hennes tre første album mottok hun Spellemannsprisen.