Neste år blir det todagersfestival i Langfjæran arena – og The Rainmakers sin «final gig».

Rainmakers spiller sin siste konsert i Europa - i Langfjæran

Sjelden har musikere blitt så glad i en konsert-arena som Langfjæran Arena i Mosvik. Bare spør The Rainmakers med frontfigur Bob Walkenhorst.

Åpenbaringen: The Rainmakers live i Langfjæran sommeren 2014 ble en stor opplevelse både for band, publikum og arrangør. Så glade ble The Raimakers i arenaen at de avslutter Europa-karrieren der i juli neste år. Foto: Svein Erik Knoff  Foto: Sven-Erik Knoff

I gang: Yngve Henriksen er en av flere med i Langfjæran AS, sammen med Rune Langfjæran (t.h). Lise Brissach skal stille ut malerier inspirert av Rainmakers-tekster. Her er starten på «Going Down Swinging».  Foto: Per-Magne Midjo

Regndans på dekk: Pat Tomek, Jeff Porter, Rich Ruth og Bob Walkenhorst i The Rainmakers tok båtveien til Langfjæran i 2015. Foto: Enok Moe  Foto: Enok Moe

Kultur

Mosvik: – Vi har spilt på mange vakre og uvanlige scener i Norge. Langfjæran er uten tvil en av de vakreste arenaene vi har spilt på. Vi har spilt der to ganger før. Neste sommer blir den tredje, og siste. Ikke bare i Langfjæran, men i hele Europa. Vi har bestemt oss for å legge ned livespillingen mens vi ennå er i stand til å levere på vårt beste. Vi vil fortsette litt i hjembyen vår Kansas City. Men tar et skikkelig farvel med Norge og Europa i Langfjæran siste helga i juli neste år, forteller Walkenhorst til Trønder-Avisa.

Han fronter bandet med sin karakteristiske stemme og sine ironiske betraktninger om livet gir bandet et særpreg som igjen har gitt dem status som et viktig del av rockehistorien. The Rainmakers ga ut sitt første album i 1986 og sitt niende for tre år siden. De hadde en pause mellom 1997 og 2011. Til tross for jevnt over gode anmeldelser i USA, lyktes de aller best i Europa, og spesielt i Norge, med sin roots-baserte rock’n’roll.

– Vi skulle egentlig spille vår siste konsert i Norge og Europa på Norwegian Wood, men da den festivalen ble lagt ned, og Rune Langfjæran kontaktet oss, var vi ikke sene om å takke ja til et tredje besøk. Jeg husker ennå første gangen vi spilte i Langfjæran, sommeren 2014. Etter lang togtur etterfulgt av minst like lang biltur på svingete, smale veier helt fram til den siste ekstreme vegbiten ned til sjøen, lurte vi på «where in the hell are we going?!» Så ble vi helt bergtatte av det vi såda vi kom ned til sjøkanten – en scene bygget i fjæra med den lange bakken opp mot gården som et naturlig amfi. Awesome, lyder Walkenhorsts karakteristikk.

Profilerte navn på gang

Det er en glad og fornøyd Rune Langfjæran som er i ferd med å forme todagersfestivalen som skal hete «The Final Gig» – bygget rundt The Rainmakers aller siste konsert i Europa. Walkenhorst & co. skal spille i Langfjæran om kvelden lørdag 27. juli – med lokale artister og band som oppvarming. Dagen før legges festivalen til en ennå ikke bestemt scene inne på Straumen. Der blir det både opplevelser både innen musikk og litteratur. Det står en del profilerte navn innen forskjellige sjangre på blokka, men ingen bekreftet ennå.

– Så skal Lise Brissach stille ut tegninger og oljemalerier inspirert av utvalgte tekster fra låtkatalogen til The Rainmakers. Lise tegnet både Bob Walkenhorst og datteren Una da de to var på akustisk norgesturné i sommer, også på Langfjæran, forteller Rune Langfjæran.

– Jeg er allerede i gang med å male og tegne. Den første teksten som visualiseres er «Go Down Swinging» fra albumet «25 On» som kom i 2011. Men jeg få så lyst til å lage nye melodier til noen av tekstene. De er så flotte, ler Lise Brissach som også skal lage trykk av oljemaleriene i mindre format samt trykk på T-skjorter.

Fra England og Sverige

For å sikre et noenlunde trygt økonomisk fundament til todagersfestivalen «The Final Gig», er det etablert et selskap kalt «Langfjæran AS» med 180.000 kroner i aksjekapital. Fem privatpersoner har skutt inn penger. Så håper man på kommunal velvilje når søknaden om støtte skal behandles av kommunestyret i desember.

– Målsettingen er at The Rainmakers får betalt for jobben når de kommer. Da de spilte i Langfjæran i 2014 kom det nesten 800 publikummere. Vi har plass til godt over 1.000. Det har allerede vært noe aktivitet på Facebook på interne Rainmakers- sider, så vi vet allerede nå at det kommer publikum fra både England og Sverige og fra hele Norge. Så store er The Rainmakers. Billettene legges ut i dag, røper Rune Langfjæran