Kulturpris til Diesen

Rolf Diesen får kulturprisen i Levanger 2018.

prisvinner: Rolf Diesen hedres for sitt arbeid med å ivare ta og videreføre arven etter Paul Okkenhaug. foto: per-magne midjo  Foto: Per-Magne Midjo

Kultur

Det avgjorde Driftskomiteen i Levanger kommune onsdag ettermiddag. I juryens begrunnelse heter det: «Rolf Diesen har utført en stor samfunnsnyttig innsats for å ta vare på Paul Okkenhaugs arv og bringe den videre, en stor samfunnsoppgave hvor Rolf Diesen har lagt ned mye arbeid.»

Kulturstipend til stryketalent

Diesen var den som tok initiativet til stiftelsen av Okkenhaug-selskapet i 2011. Driftskomiteen besluttet også å gi årets kulturstipend til den 16 år gamle bratsjisten og fiolinisten Andreas Morgan Grimstad. Han går på «Lørdagsskolen» og NTNU Unge Musikere i Trondheim, og tidligere i år ble han tatt inn på «Ung Filharmoni», som er landets fremste symfoniorkester for ungdom under 18 år.

Nessegutt fikk ildsjelpris

I tillegg besluttet Driftskomiteen å gi ildsjelprisen til Sturla Lorås, med følgende begrunnelse: «Sturla Lorås deltar entusiastisk og legger ned en uselvisk innsats for frivilligheten i Levanger, en innsats som går langt utover aktiviteten i eget idrettslag». Frivilligprisen går til Ytterøy helselag, og juryen framhever at de har gjort og gjør en fantastisk jobb for lokalsamfunnet og for innsamling av midler til forskning. Laget gir også økonomisk støtte til diverse tiltak, sist innkjøp av hjertestarter til Ytterøy skole, barnehage og samfunnshus.