Trøndere gjør suksess med «Jungelboken» ved Teater Ibsen

Når Teater Ibsen i disse dager viser «Jungelboken», står en sterk rekke trøndere bak den nye dramatiseringen.

Fargerikt: Mathilde Skarpsno spiller Mowgli i «Jungelboken» på Teater Ibsen i Skien. Forestillingen er regissert av Janne Brit Rustad fra Røyrvik, og en rekke trøndere er med på det kunstneriske laget.  Foto: Dag Jenssen/Teater Ibsen

Kultur

Skien: Janne Brit Rustad fra Røyrvik er både regissør og dramaturg for stykket og har jobbet tett og godt med Jenny Hilmo Teig med røtter i Levanger, som er scenograf og kostymedesigner. Sissel Vera Pettersen fra Levanger har laget ny musikk i tospann med Martin Smidt fra Trondheim og Erik Sandvik Spets har stått får lysdesign. Og når Hilde Fiskum fra Grong nylig ble ansatt som informasjonsarbeider, sier det seg selv at palatalisering har preget praten på Teater Ibsen i Skien denne høsten.