Han er årets Olsokkunstner

Kultur

Trondheimskunstner Ståle Gerhardsen er årets Olsokkunstner på Stiklestad, og sier han er veldig glad for å ha fått muligheten.

- Det er sykt mange vegger her. Jeg har begynt produksjonen, og er godt i gang, sier Ståle Gerhardsen fra Trondheim.

På tirsdagens pressekonferanse viste han fram bildet «Du skal ikke sove», basert på Arnulf Øverlands dikt, som vil dukke opp i utstillingen.

Han jobber ut fra årets tema, som er «Våken».

- Jeg ble spurt i høst og det tok meg 7 sekunder å tenke meg om. Det var litt skummelt, men når ting er skummelt må jeg hoppe i det, sier Ståle Gerhardsen.

- Jeg synes temaet passer meg som fot i hanske og synes det er relevant – det å se hverandre og være våken.

Gerhardsen har holdt på med kunst i mange år, og gjorde sist utstillingen «Mørkredd» i Trondheim, i tillegg til et prosjekt på Galleri Fenka i Levanger. I sin ungdom gjorde han seg bemerket i Trøndelag som Ståle Stil.

- Han er en spennende kunstner med et mangfoldig uttrykk, alt fra bøker til smykkedesign og ikke minst billedkunst. Han er en vi har fulgt med og mener vi kjenner godt. Aller mest er det lekenheten og humoren han bruker i sine kunstuttrykk, også for å tematisere alvoret i livet, som er viktig for oss, sier SNK-direktør Anne Marit Mevassvik.