«Garage» fra Turnéteatret nådde opp i konkurranse med 523 innsendte produksjoner fra hele verden.

Skal til OL i barneteater.

Maskiner og mekanikk: Forestillingen «Garage» hadde urpremiere på Turnéteatret i Trøndelag under åpningen av Norges nyeste teaterhus i 2017. Nå har rundt ti tusen publikummere sett skuespillerne Paal Viken Bakke og Gilles Berger som disse to figurene.  Foto: Harald Øren

Teatersjef Nora Evensen ved Turnéteatret i Trøndelag og produsent Monica Stendahl Rokne jubler over nyheten om at samarbeidsproduksjonen «Garage» er blitt plukket ut til å spille for teaterfolk fra hele verden i september.   Foto: Silje Kolaas

Kultur

Cirka Teater og Turnéteatret i Trøndelag skal representere Norge under verdens viktigste arena for scenekunst for barn og unge, Assitej Artistic Gathering (AAG2019).

- Det er fantastisk at «Garage» når ut i verden på denne måten. Det bidrar til å synliggjøre norsk teater internasjonalt, og det gir mange flere mulighet til å oppleve forestillingen. Assitej gjør en viktig jobb med å skape arenaer for kulturell utveksling over landegrensene, en slags brobygging som åpner for økt forståelse og kunnskap om ulike deler av verden, sier teatersjef Nora Evensen ved Turnéteatret i Trøndelag i en pressemelding.

Nominert til priser

«Garage» er en samarbeidsproduksjon mellom Cirka Teater og Turnéteatret i Trøndelag, og var åpningsforestilling da Teaterhuset på Verdal åpna i 2017.

Stykket ble nominert til to Hedda-priser i 2018. For beste barneforestilling og beste scenografi. «Garage» ved scenograf og skuespiller Gilles Berger vant prisen for beste scenografi.

«Garage» kan best beskrives som en skitten og humoristisk teaterforestilling med maskiner, mekanikk, to menn og ei høne. Regien var ved Espen Dekko.

Har internasjonale ambisjoner

Produsent Monica Stendahl Rokne i Cirka Teater har jobbet for å gjøre «Garage» kjent for et internasjonalt publikum. Hun jubler over nyheten om deltakelse i AAG 2019.

- Dette var en fabelaktig beskjed å få. Deltakelse på AAG2019 gir oss et fantastisk utstillingsvindu ut mot verden, sier produsent Monica Stendahl Rokne i Cirka Teater.

I fjor ble AAG arrangert i Beijing, men i år kommer 500 internasjonale delegater fra hele verden til Kristiansand. «Garage» er en av  totalt elleve forestillinger som ble plukket ut til det offisielle programmet.

Eget sideprogram

- Vi jubler for Cirka Teaters deltakelse i programmet, og kan knapt vente til 18. mars med å presentere resten av programmet, sier daglig leder i Assitej Norge, Ketil Kolstad. Han kan avsløre at i tillegg til de elleve produksjonene på det offisielle programmet, vil det lages et eget sideprogram med nordisk og baltisk scenekunst.  

Vi har satt stor pris på samarbeidet med Cirka Teater, og håper GARAGE får et langt liv, sier teatersjef Nora Evensen ved Turnéteatret i Trøndelag