Ingrid i ny julekalender

Skuespiller Ingrid Bolsø Berdal fra Inderøy er hentet inn fra Hollywood for å være med på neste års julekalender på NRK.

Stor nrk-satsing: Ingrid Bolsø Berdal spiller i NRKs nye storsating, Stjernestøv som er NRKs nye julekalander i 2020.  Foto: ukjent

Kultur

– Det er en utrolig fin, rørende og dyp historie, sier Ingrid Bolsø Berdal til NRK.

Storsatsinga spilles inn i disse dager på et grustak i Lunner på Hadeland. Den nye serien har fått navnet «Stjernestøv» og tv-seerne skal bli kjent med et eventyrfolk som heter stjernefolket og Berdal skal spille en av karakterene i stjernefolket.


Ingrid Bolsø Berdal gir Verdal teaterlag mye av æren for suksessen

Selv fikk hun prøve seg i «Grease» som 19-åring i Verdal Teaterlag, så ble det tre år med Spelet. For Ingrid Bolsø Berdal har 50-årsjubilanten betydd mye.

 

Historien forteller om ni år gamle Jo som står midt oppi foreldrenes skilsmisse, og må flytte med mamma og søsknene sine til et nytt sted. Det går ikke så bra for den unge gutten men så blir han kjent med Elly, ei jente som er både sterk og uredd.

Og hun kommer fra et sted hvor stjernefolket bor. Elly gir Jo mot til å takle alt det nye som skjer i livet hans.

– Jeg synes denne julekalenderen er så fantastisk på så mange vis. Det kan være så vanskelig å gå inn i en høytid der man kjenner på tristhet, sier Berdal til NRK.

– Jeg synes det er kjempebra at NRK velger å fortelle om det, for det kan gjøre det mye lettere både for unger og voksne. Serien har et har et budsjett på rundt 50 millioner kroner og skal sendes i desember 2020.

Ingrid på tysk

Ingrid Bolsø Berdal er kinoklar med fersk komedie. I Tyskland.