Northug og Iversen skal kjempe mot svenskene i «Landskampen»

Klare for «Landskampen»: Charlotte Kalla (f.v.), Hanna Öberg, Sebastian Samuelsson, Calle Halfvarsson, Petter Northug, Emil Iversen, Tiril Eckhoff og Therese Johaug. 

Kultur

«Rivaliseringen mellom Norge og Sverige tas til nye høyder når det norske laget, bestående av vinterheltene Petter Northug jr., Therese Johaug, Emil Iversen og Tiril Eckhoff barker sammen med de svenske langrennsstjernene Charlotte Kalla og Calle Halfvarsson og skiskytter-essene Sebastian Samuelsson og Hanna Öberg.»

Det skriver TV 2 i en pressemelding.

Rhodos

Ifølge pressemeldingen er de åtte vinteridrettsutøverne i disse dager i gang med «intense og fysisk krevende øvelser» på den greske øya Rhodos.

– Etter mitt syn er dette det sterkeste heatet med aktive idrettsutøvere i et konkurransedrevet realityprogram på tv. Vi er utrolig godt fornøyde og glade for at nettopp disse åtte utøverne har takket ja til å kjempe med flagget på brystet i «Landskampen» på TV 2. Rapportene fra opptakene i Hellas tyder på at dette blir en knalltøff batalje, og vi gleder oss til å vise resultatet til tv-seere i begge land, sier TV 2s programredaktør Jarle Nakken i pressemeldingen.


Nå skal Petter Northugs premiesamling ut til folket

Et eget Northug-museum var ikke helt i Petter Northugs ånd. Skikongen fra Mosvik vil heller fordele medaljene ut til forskjellige støttespillere i regionen. Dette er hans måte å takke trønderne på.

 

Dueller

Programserien byr på lagkonkurranser og individuelle dueller, blant annet dueller mellom de gamle kamphanene Petter Northug og Calle Halfvarsson, og mellom Charlotte Kalla og Therese Johaug.

Seerne vil også bli bedre kjent med utøverne, blant annet når begge lag samles til middag med gode samtaler om aktuelle temaer fra deres karrierer.

Øyvind Mund er programleder for programmet. Det er ennå ikke klart når programmet skal på lufta.


Petter Northug jr. legger opp

En gråtkvalt Northug takket foreldrene da han bekreftet at han er ferdig som profesjonell skiløper.

 

Dypdykk i arkivet:

Slik var Petter Northugs eventyrlige karriere

3848 ganger har Petter Northug jr. vært omtalt i Trønder-Avisa. Ta et lite dypdykk i hans fantastiske skikarriere.


Utøverne

Slik presenterer TV 2 de ulike utøverne:

Norge:

Petter Northug (33): Tidligere langrennsløper med en merittliste bestående av blant annet to gull, ett sølv og én bronse fra olympiske leker, samt 13 gull og tre sølv i VM-sammenheng. Har i tillegg to sammenlagtseiere i verdenscupen.

Therese Johaug (30): Aktiv langrennsløper med blant annet ett gull, ett sølv og én bronse i OL-sammenheng. I tillegg 10 gull, to sølv og tre bronse fra VM, samt vinner av verdenscupen sammenlagt to ganger.

Emil Iversen (27): Aktiv langrennsløper med blant annet to ferske gullmedaljer fra årets ski-VM i Seefeld.

Tiril Eckhoff (28): Aktiv skiskytter som blant annet har ett gull, ett sølv og tre bronse fra OL. Hun er også verdensmester fire ganger, og har i tillegg ett sølv og to bronsemedaljer fra VM.

Sverige:

Calle Halfvarsson (30): Aktiv langrennsløper med blant annet to sølv og én bronse fra verdensmesterskap på ski.

Charlotte Kalla (31): Aktiv langrennsløper som har vunnet blant annet tre gull og seks sølv i OL. Hun er også blitt verdensmester tre ganger, og har seks VM-sølv og fire VM-bronse.

Sebastian Samuelsson (22): Aktiv skiskytter med gull- og sølvmedalje fra vinter-OL i Pyeongchang i 2018.

Hanna Öberg (23): Aktiv skiskytter med gull og sølv fra OL i 2018, samt ett gull i årets VM på hjemmebane i Östersund.