Den internasjonale mediafestivalen & Action arrangeres for femte gang i Steinkjer med gjesteforelesere med bakgrunn fra internasjonale storfilmer.

– For oss er det superkjendiser som kommer hit

I tre dager forteller foredragsholdere om arbeidet med både store Hollywood-filmer og verdenskjente krigsspill. Da har studenter ved Nord universitet det som plommen i påskeegget.

drømmejobben: Det nærmer seg premiere på Avengers Endgame på Dampsaga og andre kinoer, og også her har Ruairidh MacNeill (t.h) fra Framestore jobbet i animasjonsavdelingen. Studentene Maria Eliassen, Kenneth Holmsve Holberg (t.v.) og Thomas Markus Tveit Sannes er glade for festivalen & Action som gir dem anledning til å møte aktører på høyeste nivå, blant annet innen 3D-film. 

Kultur

STEINKJER: Tirsdag formiddag gikk startskuddet for den femte utgaven av mediafestivalen & Action på Dampsaga kulturhus. I salen mønstret hovedsakelig studenter fra Nord universitet, og arrangørene hadde nok gjerne sett flere besøkende fra både næringsliv og andre som er interesserte i film og spill. Men de som møtte på festivalens første dag var god fornøyde.