Se filmen:

Laget kortfilm om D.D.E. – var med i studio da Frode Vikens siste sanger ble spilt inn

– Det er sårt å sette punktum.

Tonos kortfilm om D.D.E.

Kultur

I februar gikk D.D.E. i studio for å spille inn de siste låtene Frode Viken skrev før han døde. Tono var med i studio, og har nå laget en kortfilm om bandet fra Namsos.

– Det er sårt å sette punktum, sier Eivind Berre, bassist i D.D.E, i en pressemelding sendt ut av Tono onsdag.

Se kortfilmen i videovinduet øverst.


 

Tonos kortdokumentar «Det umulige» er historien om bandet som i nesten 30 år har skapt musikk til fest, allsang og gråt, heter det i pressemeldingen.

– Når det snart har gått 30 år begynner folk å oppdage at D.D.E. er mer enn bare plastikk. Det er hel ved, det er ekte. Vi har giddet å reise rundt og besøkt folk der de bor og lever livene sine. Vi har aldri prøvd å være trendy, men vært tro mot det som føles rett for oss, sier Bjarne Brøndbo, vokalist i D.D.E.

– Folk sier ofte «Dere har hatt en del flaks», men det er ingen som har flaks i 30 år på rad. Det handler om hardt arbeid, planlegging, evne til å møte opp og levere. I vår bransje kommer ikke folk fordi de må, men fordi de har lyst, sier Brøndbo videre.

TONO er et non-profit samvirkeforetak, stiftet i 1928, som eies og styres av sine medlemmer: Komponister, låtskrivere, tekstforfattere og musikkforlag.  TONO forvalter fremføringsrettigheter for musikkverk i Norge og innkasserer vederlag for offentlig fremføring av dem. TONO representerer i dag mer enn 32 000 norske komponister, tekstforfattere og musikkforlag. Kilde: tono.no


D.D.E. ble hyllet med Hedersprisen under Spellemannprisen 2018

Hyllet av en samlet musikkbransje

D.D.E. har skrevet mange sanger som har løftet feststemninga i det ganske land. Lørdag var de selv festens midtpunkt under Spellemannprisen.